Saznajemo da omiljeni član Stožera Capak traži rješenje kako Arenu pripremljenu kao bolnicu staviti izvan funkcije, a znamo i zašto

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Zagrebačka Arena 20.ožujka privremeno se uredila za smještaj lakših bolesnika. U to vrijeme Hrvatska se pripremala za najgore. Panika u stanovništvu je već počela, dućani su se pustošili, a onda su javni prostor obišle i snimke stotina bolesničkih kreveta na hodnicima Arene koji su tjerali strah u kosti građana. Bili su to prizori koji su asocirali na zdravstvenu katastrofu u Hrvatskoj. Danas na svu sreću možemo reći da će, kako stvari sada stoje, zagrebačka Arena ipak biti suvišna.

U to vjeruje i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak koji je za Dnevno potvrdio kako će se ovisno o mjerama koje se uskoro usvoje, razmišljati o prekidu korištenja Arene koja je bila predviđena za prihvat lakših bolesnika iz zagrebačkih bolnica u slučaju da iste budu prebukirane zaraženima od koronavirusa. Do toga, na sreću, nije došlo.

Kako nam je rekao Capak, stožer ima na umu da je zagrebačka Arena veliki resurs, ali i izdatak. S obzirom na to, čim se epidemiološki uvjeti poslože zagrebačka Arena mogla bi se raščistiti od bolničke opreme, nada se Krunoslav Capak.

“Bolnice za sada imaju sasvim dovoljno kapaciteta, pa je tako zagrebačka Arena na svu sreću prazna. Stožer se svakodnevno konzultira i traži se rješenje da se Arena napusti”, rekao nam je Krunoslav Capak

Komentari