FANTASTIČNO: Nevjerojatnim videom spojio prošlost i sadašnjost Zagreba

Screenshoot

Inspiraciju iz grada Ognjen Ivanović crpi već godinama, a u svom najnovijem projektu spojio je crno-bijelu prošlost u sadašnjost u boji.

Ivanović pojašnjava kako je projekt “Zagreb nekad i sad” počeo objavom prve fotografije, a inspirirao ga je rad čovjeka koji scene iz filmova spaja slikom u slici sa današnjim trenutnim lokacijama. Kao rođeni Zagrepčanin vječnu inspiraciju je tražio u svom rodnom gradu, piše 24 sata.

“U studenom prošle godine krenule su objave slika na mom Facebook profilu koje su vrlo brzo pronašle svoju publiku. Kako se inače bavim videom i glazbom odmah sam krenuo pripremati i video verziju. Slikama “Nekad i sad” htio sam lagano uvesti ljude u cijelu tu priču i paralelno radio na videu koji sve to zaokružuje, rekao je Ognjen Ivanović. Također je objasnio kako je za sve bilo potrebno izrezati 1300 sličica, zatim isto toliko puta uslikati današnje lokacije.

“Kako sam na svaki “frejm” namještao sličicu po sličicu to je nešto što te izludi, ali i obraduje kad nakon tjedan dana vidiš dvije i pol minute animacije”, pojasnio je Ivanović. Ovaj video u nekoliko je dana vidjelo više desetaka tisuća ljudi, a komentari su, kako kaže, neprocjenjivi.

“Video sam objavio na Youtubeu i Facebooku te su u 24 sata skupili preko 25.000 pogleda. Reakcije su toliko pozitivne da je stvarno vrijedilo truda kojeg smo uložili u ovom projektu. Veliko hvala!”


Komentari