Sastao se sa skupinom građana: ‘Gradonačelnik Zaprešića obećao je sufinancirati još jednog liječnika za Hitnu’

Sedam dana nakon tragične smrti 22-godišnjeg Mattea Ružića, skupina građana Zaprešića sastala se s gradonačelnikom Željkom Trukom kako bi se napravile određene promjene da u budućnosti ne dođe do sličnih događaja, piše N1.

Građani su Turku predali svoje zahtjeve na 25 stranica, a sastanak je trajao gotovo dva sata.

Pregovori su bili teški, ali gradonačelnik je na kraju obećao da će se u roku sedam dana sastati sa županom i iznijeti mu sve naše, ali i svoje prijedloge. Spreman je sufinancirati dodatnog liječnika samo za naše područje. Nadamo se da će nakon ovoga doći do promjena, rekao je Marin Rogić.

Tražili su i tim koji će biti na raspolaganju tom liječniku, da se popiše broj svih korisnika, da se u obzir uzmu i štićenici domova.

Ovdje su brojne obilaznice, prolazi velik broj automobila i nesreće su česte. Zaprešić sigurno zaslužuje više. Tražili smo da grad uvede nadstandard, što je izvedivo, kaže Rogić.

Uvjeren je da će se dogovoreno i realizirati, a rok od sedam dana, kažu, Turk si je postavio sam.

Na sastanku je bio i Damir Pungartnik koji je pokušao spasiti Mattea.

Moje pitanje je je li se dečko mogao preživjeti, je li mu se moglo pomoći. Smisao ovoga je da grad dobije ono što treba. Ono što je ključno je da se pokazal oda ima novca i da je grad spreman financirati puni iznos. Našlo se novca, to je ključno. Ne može više nitko reći da nema. Pokazala se volja. Nažalost je došlo do katastrofalne situacije da bi se ovo pokrenulo. Na teži način ovo vidimo, kazao je Pungartnik.

Premijer Andrej Plenković ranije je danas u Divuljama kazao da neće dozvoliti hajku na ministra zdravstva Milana Kujunudžića.

Mene to osobno ne zanima. Ja samo znam da postoji odgovornost i da netko mora preuzeti tu odgovornost. Nešto se mora promijeniti, mislimo da je ovo prvi kotačić prema promjenama u Hrvatskoj. Mi svi skupa pokušavamo otvoriti oči, pokazati ljudima da se može, da se hoće, kaže Pungartnik.

U izradi njihova prijedloga sudjelovali su brojni građani, između ostalog i djelatnici Hitne pomoći.


Komentari