Sastanak zagrebačkog gradonačelnika s predstavnicima bošnjačke manjine

Odnosi bošnjačkih nacionalnih zajednica i Grada Zagreba na izvrsnoj razini.

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima u Gradskoj uprave susreo se s predstavnicima Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba koje je predvodio Sead Berberović, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske te s Ervinom Jahićem, predsjednikom Kulturnog društva Bošnjaka Hrvatske Preporod, Harunom Omerbašićem, predsjednikom Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Ekremom Baćirovićem, njegovim zamjenikom.

Gosti su gradonačelnika upoznali s projektima koje planiraju ostvariti do kraja godine, a za koje bi, kao garanciju njihove uspješne realizacije, voljeli uživati pokroviteljstvo Grada.

Sead Berberović, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske je naglasio da su odnosi bošnjačkih nacionalnih zajednica i Grada Zagreba na izvrsnoj razini te da je njihova suradnja tijekom niza godina urodila mnogim hvalevrijednim projektima.

Od mnogobrojnih projekata što su planirani za 2017., izdvojio je Simpozij o bosanskome jeziku što će se održati u travnju i na kome će izlagati eminentni lingvisti iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.


Komentari