Sastanak s delegacijom Vlade Republike Kosovo

Prijateljstvo Zagreba i Prištine.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u zgradi Uprave ZG holdinga sastao se u srijedu 15. ožujka s delegacijom Vlade Republike Kosovo koju je  predvodio Ferat Shala, ministar prometa graditeljstva i zaštite okoliša Republike Kosovo. U delegaciji je bio i Afrim Berisha, ministrov savjetnik te Amir Hazirij, savjetnik Veleposlanstva Republike Kosovo u Republici Hrvatskoj.

Nakon što im je izrazio dobrodošlicu, gradonačelnik je naglasio da je prijateljstvo dvaju gradova – Zagreba i Prištine konstantno na zavidnoj razini te da im zagrebačka Gradska uprava stoji na raspolaganju glede razmjene iskustava na svim područjima.

Zahvaljujući domaćinima na lijepim riječima, ministar Shala je objasnio da su na Kosovu u tijeku velike aktivnosti vezane uz zaštitu okoliša i pročišćavanje otpadnih voda pri ćemu su otvoreni za hrvatske investitore i konkretne projekte. Gradonačelnik je to pozdravio i predložio da delegacija Grada Zagreba i gospodarstvenika u travnju otputuje u Prištinu kako bi pripremila   Bussines forum, manifestaciju koju krajem svibnja organiziraju vlade Republike Hrvatske  i Republike Kosova. Ministar je prijedlog prihvatio.

Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali: Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave ZGH,  Daniela Franić, članica Uprave ZGH, Anita Udovičić, voditeljica podružnice ZGOS, Štefica Mihalic, direktorica VIO d.o.o te Marko Mikulić, predstojnik Ureda uprave i Goran Šarić, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo.


Komentari