SASTANAK O IZGRADNJI NOVE DJEČJE BOLNICE: U Klaićevoj vladaju neadekvatni uvjeti

www.hkv.hr

Tema sastanka bila je izgradnja nove bolnice i definireanje rokova.

U ponedjeljak 26. rujna 2016. u ravnateljstvu Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj je održan sastanak ministra zdravlja Daria Nakića, ministra regionalnoga razvoja i fondova EU Tomislava Tolušića i suradnika sa v.d. ravnateljem klinike dr. Zoranom Bahtijarevićem.

Tema sastanka je bila gradnja nove dječje bolnice te definiranje rokova za izradu plana medicinskog sadržaja nove Nacionalne dječje bolnice te trenutno stanje u postojećoj lokaciji, tzv. Klaićevoj.

Na sastanku je bilo govora i o trenutnim problema sa kojima se susreće osoblje i pacijenti s obzirom na dugogodišnje loše stanje klinike te neadekvatne uvjete koji ne udovoljavaju standardima liječenja osjetljivih pacijenata.

S obzirom na administrativne potrebe velikog ulaganja u izgradnju nove bolnice i pri tom natječajne dokumentacije, projektnih zadataka, planova izgradnje, dozvola i ostalih nužnih postupaka, zaključeno je kako će se pristupiti nužno potrebnim zahvatima na postojećoj lokaciji kako bi se omogućilo nesmetano liječenje najmanjih pacijenata.

Ministar Nakić se zajedno sa drugim sudionicima sastanka usuglasio oko nužno potrebnih ulaganja u novu opremu i neophodne minimalne građevinske zahvate te rekonstrukciju pojedinih odjela kako bi se osigurali normalni uvjeti liječenja do konačne izgradnje nove bolnice.

Sredstva koja bi se utrošila na hitne zahvate su već osigurana na pozicijama EU sredstava za posebno ranjive skupine.

Također, na sastanku se jasno istaknula neophodnost što hitnijeg početka prikupljanja dokumentacije i rješavanja administrativnih zadataka kako bi se što prije moglo pristupiti raspisivanju natječaja za projektnu dokumentaciju a potom i za građevinske radove na novoj Nacionalnoj dječjoj bolnici za koju je već ranije predviđena lokacija južno od KBC-a Dubrava.

Na kraju sastanka je ministar Nakić istaknuo kako je važno što hitnije pristupiti izradi prijedloga nužnih za hitno obnavljanje u postojećoj lokaciji dječje bolnice od strane ravnateljstva te istovremeno izradi medicinskih sadržaja za novu dječju bolnicu.


Komentari