Saša Broz je svoje rekla: Isti dan kada su Titu ‘oduzeli’ trg, njegova praunuka imala najvažniji dan

Facebook

Na dan kada je maknuta ploča, sa sada već bivšeg Trga maršala Tita, njegova praunuka Sara Zidarić otvorila je izložbu ‘Nepoznati autoportreti’.

U ponedjeljak, 4. rujna 2017. u 20 sati, u Galeriji CEKAO u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb otvorila se prva izložba nakon ljetne pauze – Sara Zidarić: ‘Nepoznati autoportreti’, koja će se moći pogledati do 23. rujna.

Sara Zidarić rođena je 20. 10. 1994. u Zagrebu. Osnovnu školu pohađala u Zagrebu (“Ksaver Šandor Gjalski”) i Puli (“Tone Peruško”), a Srednju školu primijenjenih umjetnosti i dizajna (ŠPUD) završila je u Puli. U ljetnom semestru 2017. završila je 4. godinu slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Zlatana Vrkljana i prof. Zoltana Novaka te je sada na diplomskoj godini. 2016. godine sudjelovala je na jednoj skupnoj izložbi u Klovićevim dvorima, a ovo joj je prva samostalna izložba.

Sara Zidarić kći je kazališne redateljice i unuke Josipa Broza Tita – Saše Broz. Zanimljivo je kako je baš na dan kada je ‘pala’ maršalova ploča, njegova praunuka imala jednu od najvažnijih večeri u svom životu.

Saša Broz već se izjasnila o micanju Titove ploče, rekavši kako nema namjeru više komentirati temu kipića i Trgova.


“Dragi SVI,
nemam namjeru opširno komentirati jer sam na temu kipića i trgića već rekla sve. O nekrofiliji ne znam puno stoga ne mogu objasniti takvu vrstu odnosa spram svog djeda. No liberalna sam pa tko voli… On je mrtav skoro 40 godina i da ga beskrajna, opsesivna ljubav desnice uporno ne reanimira bio bi tek pokojni državnik za neke bitan za neke nebitan, koji svakako ima svoje mjesto u povijesti. Ovako imamo već desetljećima svojevrstan reality show kojem nikad kraja. Zaista me nije briga za prebacivanje leša s lijevog na desni bok i obrnuto. Živim u 21.st i za mene je danas 02.rujna 2017-te a ne 1941-a ili 1918-a.

Sorry drugari, ovih dana u mojoj kući je svečano i veselo radi moje Sare koja ima svoju prvu izložbu. Ja feštam, tko razumije hvala a ostalima;
..”ništa mi neće ovi dan pokvariti,
ni lupeži, barbari ni glupi političari,
ni umišljene čunke ni zli komentari,
ni generali ni svjetski vladari…””, napisala je na svom Facebooku Saša Broz.

Ipak, sinoć nije mogla izdržati te je podijelila objavu Vladimira Svibena koji je uz slike s izložbe napisao dirljiv status.

“‘TO’ može ‘izrežirati’…samo život…

Istog dana, ponedjeljak, 4. rujna, A.D. MMXVII
u jutro su skinuli ploču i ‘oduzeli’ mu TRG, a navečer…njegova praunuka SARA ZIDARIĆ imala je OTVORENJE PRVE SAMOSTALNE IZLOŽBE i velikim koracima ušla u ‘svijet likovnosti’
SVAKAKO POGLEDATI IZLOŽBU, Ulica grada Vukovara 68. Galerija CEKAO, Pučko otvoreno učilište”, napisao je Sviben, a podijelila ponosna majka, Saša Broz.

Komentari

loading...