SANITARNA JE IMALA PUNE RUKE POSLA: Zatvorili šest restorana i pekarnica

Youtube

Sanitarna inspekcija imala je pune ruke posla.

Zbog nepridržavanja higijenskih standarda tijekom ove godine Sanitarna inspekcija zatvorila je šest pekarnica i restorana u Zagrebu, a podjelili su i 135 novčanih kazni. Prljave kuhinje najčešći su uzrok zatvaranja ili dobivanja kazni, a uz taj prekršaj pronađeni su i radnici koji su u njima pušili, ili radili bez sanitarne iskaznice.

“Neki nisu provodili dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju pa su im osim upravnih mjera izrečene i naplaćene kazne” kazali su iz Sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja za Večernji list. Tijekom godine su obavili oko 300 nadzora.

“U šest objekata privremeno je zabranjena uporaba radnih i pomoćnih prostorija, odnosno prostora dok se ne otklone utvrđene nesukladnosti, a izdano je još 70 raznih rješenja”,  naglasili su inspektori.

Objasnili su i da svi koji obavljaju uslugu cateringa te građanima dostavljaju hranu u kuću, reklamiraju se putem letaka ili interneta bez navoda adrese najčešće obavljaju neregistriranu djelatnost i podliježu nadzoru Carinske uprave Ministarstva financija, odnosno, rade ilegalno te ih građani mogu i prijaviti.


Komentari