Sandra Benčić otkrila što sad čeka Zagrepčane i s kime idu u koaliciju u Skupštini. Za Škoru poručuje: ‘Kopira Vučića!’

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Tomislav Tomašević novi je gradonačelnik Zagreba. Tomašević je u prvome krugu izbora dobio 147.631 glasova, a u drugome krugu 199.630. Njegov protukandidat iz redova Domovinskog pokreta Miroslav Škoro dobio je 34,75 posto glasova, odnosno njih 106.300. Glavno je pitanje sada – koji će mu biti prvi potezi, a upravo o tome govorila je Sandra Benčić iz platforme Možemo!.

Na početku se osvrnula na kampanju Miroslava Škore, koju je usporedila s Trumpovom, ali i Vučićevom.

“To nije samo Trump, da je to u našoj regiji već viđeno od strane Vučića u Srbiji i da je ovo bila doslovno kopirana Vučićeva metoda što je zanimljivo da baš dolazi od desnice i da kopira jednog autoritarnog vođu iz Srbiji”, započela je za RTL.

“Ono što je bitno u tome je da su građani takvoj dezinformacijskoj kampanji, prepunoj laži koje su apsurdne, rekli ne! Ja se nadam da je to pouka svim drugim političkim strankama da u Hrvatskoj takve kampanje koje se temelje na lažima, mržnji, podjelama i podmetanjima ne prolaze. Tvrdim, mada znam da on nije mogao pobijediti, da je mogao dobiti više ili barem simpatije javnosti da je nastupao pozitivno, da je nastupao sa svojim programom, da na kraju krajeva bude pozitivan kakav je inače u zabavljačkim emisijama. Taj dio bi mu bolje prošao nego ovo potpuno ružno lice cijelog Domovinskog pokreta”, nastavila je, ali i otkrila hoće li moći naći zajednički jezik s Domovinskim pokretom.

“Što se tiče rada u Saboru, mi smo svi dio oporbe, a moje povjerenje u njih je vrlo nisko i sigurno će stvari koje su izrečene otežati suradnju, ali s druge strane mi smo odgovorni prema cjelokupnoj oporbi i ne možemo zbog naših međusobnih odnosa dviju stranaka, koji su sada sigurno narušeni, ne možemo s time opterećivati cijelu oporbu niti bi to bilo odgovorno prema politici u Saboru. Što se tiče rada u skupštini, mi imamo veliku većinu, gledamo da ćemo sa SDP-om kao jedinom strankom lijevog centra koja je prošla prag sklopiti stabilnu većinu i u tom smislu kako će se pozicionirati Domovinski pokret nam je svejedno i vrlo nam je malo važno”, naglasila je.

Progovorila je i o prvim potezima platforme Možemo!. “Idemo u rekonstrukciju Gradske uprave, Holdinga, idemo se odmah baciti na urgentne projekte oko fonda solidarnosti za obnovu jer to zaista gori. Isto tako idemo pripremati velike projekte za fond oporavka i otpornosti, tu je prije svega zamjena vodovoda, vodovodnih cijevi koje sure sada 50 posto. Krećemo sada vrlo brzo u dovršavanje i pripremu dokumentacije koja će dovesti do zatvaranja Jakuševca u jedan novi model gospodarenja otpadom, reviziju svih ugovora koji su štetni za grad. Financijska revizija gradskih fondova i fondova Holdinga”, kaže Benčić te otkriva što će građani prvo osjetiti dolaskom Možemo! na vlast.

“Prvo što će sigurno osjetiti je nova razina transparentnosti i mogućnosti praćenja svega što radimo i svih financija. Isto tako otvorenost prema građanima koji neće morati po sve dolaziti u Gradsku upravu jer ćemo aktivirat mobilne timove, ali i aktivirat mjesnu samoupravu da i oni mogu pružat određene usluge građanima i ono što će biti odmah zamjetno to su ozbiljne promjene u sustavu javne nabave jer više nije bitno jel znaju nekoga u Gradskoj upravi nego će biti bitno da udovoljavaju kriterije natječaja i imaju dobru ponudu”, zaključuje. 


Komentari