Samozatajna Vesna Bandić se oglasila: Ima kratku i jasnu poruku za Tomislava Tomaševića

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Milan Bandić grad Zagreb je vodio više od 20 godina, a njegova iznenadna smrt  28. veljače ove godine, otvorila je brojna pitanja, a među njima je i tko će biti novi gradonačelnik.

Čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević nakon pobjede na lokalnim izborima službeno je preuzeo vlast, a koliko će se njegov način upravljanja gradom razlikovati od najdugovječnijeg gradonačelnika doznat ćemo u idućim mjesecima i godinama. Zasad mu je dobro krenulo, s obzirom na to da ga je na primopredaji vlasti po dolasku u Gradsku upravu 30-ak zaposlenika spontano dočekalo i pozdravilo pljeskom.

Iako se rijetko oglašavala u posljednja dva desetljeća, Vesna Bandić uputila je novom gradonačelniku nekoliko riječi.

“Novom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću mogu samo poručiti da pripazi na Zagreb. I neka dobro vodi ovaj grad. I to je zapravo sve što mu imam za poručiti”, kratko je izjavila Vesna Bandić za Jutarnji.


Podsjetimo, Bandićeva udovica se rijetko pojavljivala i na javnim događanjima s bivšim gradonačelnikom. O njihovom braku puno se pisalo, a poznato je i kako bili su zajedno od studentskih dana. Navodno je upravo Vesna bila razlog zašto je Bandić ušao u politiku. Iako je po struci dizajnerica, u projektnom birou TPK radila je dvadeset godina, a 2009. godine  je otišla u mirovinu. Nakon smrti muža nije se uopće oglašavala, sve do ovog petka.

Komentari