SAMO DA RATA NE BUDE Osim po Aleksandri Zec, Mrak Taritaš bi nazvala ulicu i po ovom poznatom jugoslavenskom pjevaču

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš održala je press konferenciju na kojoj je ustvrdila da usvojeni državni proračun za iduću godinu nije pokazao kako mu je stalo do žena i njihove ravnopravnosti u društvu što, ocijenila je, pokazuje “da su žene hrvatskim vladarima i dalje zadnja rupa na svirali”.

“Na ovaj proračun dala sam i amandmane da se osigura novac za besplatne uloške i tampone u školama. Iako su neke škole u Hrvatskoj s time već same počele, kao i neki gradovi, Vlada i država nisu imali sluha niti za to pitanje i amandmani su također odbijeni”, poručila je zastupnica GLAS-a.

Upitana je o inicijativi novog čelnika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca o povratku Trga maršala Tita i što misli je li došlo vrijeme da se neka ulica nazove imenom Aleksandre Zec, od čijeg je ubojstva danas točno 30 godina, rekla je kako je došlo vrijeme da ta djevojčica dobije svoju ulicu u Zagrebu, a, ne umanjujući taj zločin, voljela bi da svoju ulicu dobije i Đorđe Balašević.

Ipak, napomenula je, treba otvoriti i voditi računa o nekim za grad izuzetno važnim temama, a ne nastaviti se baviti promjenom imena trgova i ulica, posebno što se tiče zbrinjavanja otpada i prometa.

“Voljela bih da se bavimo time, a da kao pristojni glavni grad dajemo imena ulica onako kako su pojedini ljudi zaslužili i time šaljemo poruke”, zaključila je Mrak Taritaš.


Komentari