SADA SPASIO DIJETE, A I DJEVOJKU OD BATINA: Upoznate skromnog Dražena iz Zagrebparkinga

zgh.hr

Uplakano dvogodišnje dijete koje su roditelji slučajno zaključali u automobilu, svojom spretnošću za 20-ak minuta uspio je izvući 35-godišnji kontrolor Zagrebparkinga Dražen Kuruz.

Kontrolirao sam parkiranje, a u jednom trenutku do mene je dotrčao otac i zamolio za pomoć kazavši da mu je ključ ostao u bravi, a dijete u automobilu zaključano. Rekao je da vjeruje da imam više iskustva i da treba moju pomoć” započeo je priču ovaj zagrebački heroj te je opisao kako je u dječjoj sjedalici bilo dvogodišnji dječak, a uz automobil majka i petogodišnji sin.

”Budući da je dijete malo, nije ni shvatilo što se događa pa su ga majka i braco pokušavali zabaviti izvana. Uspijevali su ga smiriti, no budući da sve trajalo 20-30 minuta, dječak je plakao jer mu nije bilo jasno što se događa”, kazao je kontrolor. No, imali su i sreće jer stražnja vrata nisu bila potpuno zatvorena pa je krenuo u potragu za metalnom šipkom koju bi provukao kroz vrata i otključao ih, piše Večernji list.

zgh.hr
zgh.hr

Kako je kazao, u kafiću su mu dali metalnu šipku koja je bila dovoljno tanka da dohvati prekidač na vozačevim vratima i otključa vozilo te naposljetku, izbavi dijete.

Roditelji su ga pitali kako da mu zahvale, na što je on kazao da ne treba ništa pa nisu razmijenili kontakte. Budući da je Kuruz nakon izvlačenja djeteta iz vozila nastavio sa svojim poslom, njegovo dobro djelo ostalo bi nepoznato da u tvrtku Zagrebparking jučer nije stigao mail zahvalne majke.

Međutim, ovdje nije kraj njegovim dobrim djelima. Tako je ovom prilikom otkrio je tako i da je prošle godine stao u obranu djevojke koju je dečko tukao te da je iz automobila već izvlačio zaključane kućne ljubimce, gurao automobile da ne poplave za vrijeme jakih kiša te pronalazio vlasnike izgubljenih ključeva koje bi našao.

>>> RADNIK ZAGREBPARKINGA JE PRAVI HEROJ: Nesebično pomogao dječaku u nevolji


Komentari