Sada se o svemu oglasio i liječnik koji je bio u spornim kolima hitne pomoći: ‘Ako ikog uopće interesira…’

gradacac.org

Izgleda da je cijeli ‘Festival slobode’ obilježio incident s vozilom hitne pomoći, jer se upravo o tome od završetka subotnjeg događaja vodi najžustrija rasprava u javnosti i posebice na društvenim mrežama.

Podsjetimo, na prosvjedu protiv koronavirusa nazvanom ‘Festival slobode’ u jednom je trenutku došlo vozilo hitne pomoći koje je djelovalo po dojavi da je jedna osoba kolabirala. Prosvjednici navodno nisu vozilo propustili do unesrećene osobe pa je ono išlo obilaznim putem koji je bio duži.

Najspornije je bilo to što su vozilo gađali plastičnom bocom, i vikali na njega. Između ostalog, tu je bilo i povika ‘izdajnici’.

Iako je najprije u medije došla vijest da je kolabirala ženska osoba kojoj je pozlilo od vrućine, tu vijest ipak nisu potvrdile nadležne instutitucije. Danas je u medije najprije istupio ravnatelj hitne pomoći Žarko Rašić, koji je objasnio da se prema njihovom izvješću radilo o muškoj osobi koja se srušila kod prolaza Harmica.

U jeku izjava prisutnih da su takvi iskazi laž, na društvenim se mrežama nedavno oglasio i liječnik koji je bio u tim kolima hitne pomoći.

“Ako ikog uopće interesira, ja sam doktor koji je bio u istim kolima hitne pomoći. Dobili smo poziv da se čovjek srušio i da je bez svijesti, a mi smo bili spremni na mogućnost reanimacije. Gospodin je na sreću bio u redu.

Muka mi je od imbecila”, napisao je u komentaru.

Jedan ga je komentator na to ironično upitao nije li isprva bila riječ o ženi, na što je liječnik dodao da je pomoć pružena čovjeku, koji je bio s druge strane zgrade.

“Policajci su nas usmjerili. Lokacija koju su nam prvobitno javili preko radio veze je bila Harmica.”

 


Komentari