SAD IM JE STVARNO DOSTA! Ljuti roditelji pokrenuli peticiju: ‘Borovje treba dječji vrtić’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Stanovnici Borovja odlučili su stvari uzeti u svoje ruke. Ovo naselje uz obalu Save muči porast broja stanovnika i kronični nedostatak sadržaja. Zbog nedostatka vrtića djecu moraju voditi do najbližeg Folnegovićevog naselja.

Hrvatski suverenisti odlučili su pokrenuti akciju “Trebamo vrtić” i pokrenuti peticiju kako bi roditeljima iz Borovja olakšali smještaj djece. Peticiju prenosimo u cijelosti.

“Borovje je naselje u Zagrebu, smješteno između Držićeve avenije, Folnegovićeva naselja, rijeke Save i naselja Savica-Šanci. Gradnja naselja započela je 1987. Godine, te je najveće infrastrukturno proširenje bilo u razdoblju između od 1992. do 2000. Godine. Svi govore o pronatalitetnim mjerama a ne spominju ono najvažnije za usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života, a to je dječji vrtić.

Sramotno je da svi znaju za prenapunjene kapacitete dječjih vrtića a nitko ništa ne poduzima. Borovje svake godine populacijski sve više raste, ali nažalost naša sadašnja infrastruktura ne može pratiti taj rast. Nažalost to nije jedini problem koji muči Borovje od jednake važnosti je problem nedostatka parkirališnih mjesta za automobile, koji će izgradnjom novih zgrada biti jos veći.

Hrvatski suverenisti pokrenuli su inicijativu pod nazivom “trebamo vrtić” jer nam je dosta praznih obećanja, prvi puta gradnja vrtića na Borovju spomenuta je prije petnaestak godina. Nažalost danas se to više niti ne spominje a od velike važnosti je za građane Borovja u kojemu je sve više mladih obitelji.

Želimo na ovaj način skrenuti pozornost gradskih vlasti na probleme u naselju Borovje. Nadamo se da će naša akcija uroditi plodom i da ćemo učiniti život na Borovju još ugodnijim.

Organizator prikupljanja potpisa će po završetku akcije prikupljanja potpisne listove predati Uredu gradonačelnika, Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, komunalne poslove i promet, Uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Gradskoj skupštini, Vijeće Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak te Mjesnom odboru Savica Šanci.

Hvala svima na podršci!”, stoji u peticiji.


Komentari