(ANKETA) Sad i radnici Čistoće prijete štrajkom ako ne dobiju 2.884 kn božićnice

Facebook/Holding

U Zagrebačkom holdingu je zaiskrilo, a razlog tome su božićnice. Podsjetimo, predsjednici uprave Zagrebačkog holdinga, Ani Stojić Deban, stigao je dopis koji potpisuje gradonačelnik Milan Bandić, a u kojem upozorava kako Holding posluje s velikim gubitkom. Iz ovog razloga nerealna je isplata regresa i božićnice u iznosu od 5.770 kuna neto. U dopisu stoji kako je krajnji trenutak da se stvore preduvjeti za smanjenje iznosa božićnice te da je božićnica od gotovo 3.000 kuna daleko iznad mogućnosti Društva, ali i prosjeka na ime božićnice koji se isplaćuju u Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

S time se ne slažu Sindikat vozača ZET-a i još šest sindikata koji su najavili pokretanje sudskog postupka ukoliko ne dobiju božićnice u punom iznosu odnosno 2.884 kn, koliko im je zajamčeno kolektivnim ugovorom.

No, na noge su se digli i radnici Čistoće zahtijevajući da se ispune prava zajamčena kolektivnim ugovorom. Premda se sindikat Čistoće nije očitovao službeno o tome što će poduzeti ako se njihov zahtjev ne ispuni, članovi pozivaju na štrajk.


Komentari