OVA ZAGREPČANKA ČINI ČUDA: U manje od 10 mjeseci siromašnima osigurala dom, a sada treba vašu pomoć! (FOTO)

Facebook

Zagrepčanka Vesna Mišak pokrenula je humanitarnu akciju, a trenutak kada će Borisov dom biti topao sve je bliži.Ukupno tri žene, Vesna Mišak, Marijana Matešić i Mira Pažulincem u manje od 10 mjeseci izgradile su siromašnoj baranjskoj obitelji dom. Točnije, humanitarnom akcijom koja se većinom odvijala na Facebooku uspjele su skupiti sredstva – novčana i materijalna, kako obitelji Nade Križan pružila život dostojan čovjeka.

Kada je u veljači ove godine Vesna Mišak dobila apel pomoći od Nade Križan, nije mnogo razmišljala. U poruci je stajalo:

“Ja sam majka 5 sinova, muž mi je preminuo prije 6 godina od moždanog udara. Od tada sam sama sa svojih 5 sinova. Primam dječji doplatak u iznosu od 1.500 kuna i to su mi jedina primanja. Jedan sin je u domu u Lovranu, pohađa srednju školu za kuhara, u Opatiji, a negov dom plaćam 630 kuna mjesečno. Suprug je bio osječki branitelj, a nemam nikakva primanja od njega.”

Facebook
Facebook/Majka Nada Križan s donacijom

Kako bi ste uvjerila da joj je pomoć doista potrebna, Vesna je zajedno s prijateljicom Marijanom krenula na put prema Baranji, s prtljažnikom punim humanitarne pomoći. Kada je došla, kuću obitelji Križan prepoznala je odmah: “Stigavši u Suzu, nisam mogla da je promašim jer je kuća prepoznatljiva sa seoskog puta kojim smo došli. Iz kuće izvirila je glavica dječaka duge plave kosice, a iza njega i njegove majke Nade“, objavila je Vesna na Facebooku.

Prvo prozori, a onda cijela kuća

Nakon toga, Vesna je organizirala humanitarnu akciju, spajajući se sa dobrim ljudima putem Facebooka, kontaktirajući druge humanitarne udruge i naposlijetku skupila 15.000 kuna. Tim su novcem u ugradili dva PVC prozora i vrata na ulaz obiteljske kuće. Isto tako, majka Nada platila je preostale dugove za režije i napunila hladnjak.

12278989_1680236465547706_1042111183028099030_n
Nova kuća obitelji Križan

No, tu humanitarna akcija nije stala. Vesna je odlučila na mjestu stare, sagraditi novu kuću. Sada, samo 10 mjeseci od prvog kontakta, obitelji Križan ostaje samo malo do useljenja. Kuća je 8. prosinca dobila i ulazna vrata, a da bude pogodna za život nedostaju sitnice.

Facebook
Facebook

Uz ovu fotografiju Vesna je objavila i komentar: “Evo i ulaznih vrata, uspjeli smo do sada, a vjerujem da ćemo i dalje. Dobri ljudi uvijek pobjeđuju, a pobjeda se vidi. Jako sam sretna još malo nam treba da obitelj useli u kuću, a ja bih svim srcem željela da to bude do Božića. Uspjela sam odraditi svoj zacrtani cilj, iako su me oni koji su mi trebali pomoći digli ruke od svega. Eto, ja nisam digla ruke nego kuću.”

Humanitarna akcija “DAJ PET za Borisov TOPLI DOM” tako treba još samo malo vaše pomoći. Novčane donacije možete uplatiti na ovaj IBAN broj računa HR8523600003512012462, otvoren kod Zagrebačke banke, BIC ZABAHR2X. Za sve ostale donacije i oblike pomoći kontaktirajte Vesnu na broj 092 1379-611 i pratite njihovu Facebook stranicu.

>>> DOGODILO SE PRAVO BOŽIĆNO ČUDO! Baka Marija nije ih čekala na dogovorenom mjestu, a onda je ON umiješao svoje prste (FOTO)


Komentari