STRAVIČAN PRIZOR NA MIROGOJU, LISICA HODA PO GROBOVIMA ‘Prišli smo joj blizu, nije se bojala’

Facebook/Zakaj volim Zagreb

Građanka je fotografirala lisicu na jednom od zagrebačkih groblja.

U posljednje vrijeme prizori lisica neposredno u blizini ljudi, odnosno usred zagrebačkih kvartova, nisu rijetkost. Međutim, prizor lisica kako slobodno šeta po grobovima tražeći hranu, zgrozila je dio građana.

Naime, u Facebook grupi Zakaj volim Zagreb osvanula je fotografija lisice koja jede cvijeće sa grobova, a prisutnost ljudi uopće joj nije stvarala nikakav problem.

12140161_10208149039389555_1489554720300553923_o

”Ima ih ko u prici, sumnjam da u gradskom budjetu ima novca da ih se konstatno tjera, a drugacije rjesenje bi bilo ne humano!”, jedan je od komentara na društvenim mrežama, a evo što je kazala autorica fotografije”Prišli smo joj na cca 5 metara, uopće se nije bojala, a ni previše uzbuđivala, nastavila je po svojem, frajerica…a i jadna životinja vidi se da je gladna…”.


”Uzimamo zivotinjama zivotni prostor. Ne moramo im uzimati i zivote.”, zaključili su građani iako ih je ovakav prizor, poprilično iznenadio.

KAKO PREPOZNATI BIJESNU LISICU?

Lisica živi u šumama u podzemnim brlozima, ali je poprilično hrabra te se može vidjeti i blizu naseljenih mjesta. U potrazi za hranom, ove su životinje najaktivnije u sumrak te znaju i zalutati u naselja, ali i u gradska područja. To ne znači da su bijesne i nema razloga za paniku. Međutim, treba biti oprezan i odgovorno se ponašati, što znači da i domaće životinje treba cijepiti protiv bjesnoće. Pse i mačke izvan kuće svakako treba držati pod kontrolom, naročito zbog djece koji se s njima igraju, upozoravaju stručnjaci.

Bijesne lisice gube strah od čovjeka i ulaze u naseljena mjesta, gube prirodan strah od pasa, a zanimljivo je kako bijesne lisice imaju jaku potrebu za ujedanjem.

>>> OPREZ: Počelo oralno cijepljenje lisica

>>> TUŽNO I BEZDUŠNO: Iako prevladava određeni strah, građani se slažu kako je ovo NELJUDSKI i POTRESNO (FOTO)

Komentari

loading...