SA SUSJEDIMA KOD SATA: Predstavljanje gastronomske i kulturne ponude Karlovačke županije u centru Zagreba

Facebook

Cijelodnevna manifestacija “Sa susjedima kod sata”.

Na glavnom gradskom trgu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je cjelodnevnu manifestaciju “Sa susjedima kod sata” na kojoj Karlovačka županija predstavlja svoju gastro, turističku, povijesnu i tradicijsku ponudu.

Uz obilazak štandova i kupnju poljoprivrednih proizvoda uzgojenih na tradicionalan i ekološki način, građani, turisti i slučajni posjetitelji moći će sudjelovati i u nizu besplatnih radionica, kao što su izrada štrudli, pletenje košara, dok se najmlađi mogu zabavljati na dječjim gastro radionicama.

Manifestacija traje do 21 sat

Susjedi su čvenk simbolično zakazali, kako i dolikuje, kod sata, a stanovnike Metropole strpljivo će čekati ispod najpoznatijih kazaljki u gradu od 9 pa sve do 21 sat.

Cijelo događanje Sa susjedima kod sata, osim svog prodajno-izložbenog karaktera, imat će naglasak na potpunom doživljaju tradicije, običaja, okusa i mirisa Karlovačke županije, zahvaljujući čemu će Zagrepčani svih uzrasta, kao i njihovi gosti, moći sudjelovati u nizu iznimno zanimljivih i besplatnih radionica kao što su radionice izrade štrudli, pletenja košara, izrade jalbe te izrade tradicionalnih vrhovačkih rožica.

Najmlađi zabavljati na dječjim gastro radionicama na kojima će pripremati slane zalogaje i fine slatke kuglice zajedno s nutricionistom od kojeg će i mnogo toga novoga naučiti. Uz svoje prve kulinarske uratke još će više uživati u pripovjedaonici bajki Ivanine kuće bajki iz Ogulina (koja njeguje lik i djelo najpoznatije hrvatske dječje spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić). Posebnu pozornost izazvat će zasigurno radionica štrudli zbog svjetski poznate reputacije PPS destinacije Zeleno srce Hrvatske (Karlovac-Ozalj-Ribnik), koja se može pohvaliti Guinnessovom štrudlom – najdužom štrudlom na svijetu od čak 1479, 38 m!

Cjelodnevni program obogatit će nastupi nekoliko KUD-ova i tamburaških društava, brojne nagradne igre te jedinstvena mogućnost susreta sa znamenitim ličnostima Anom Katarinom Zrinski, Martinom Gambonom i Dragojlom Jarnević u sklopu Historia Vive.

Cilj manifestacije je kroz predstavljanje proizvoda i usluga promovirati Karlovačku županiju kao eno-gastro destinaciju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi turističke brendove, a njezina bogata baština i raznolika događanja tijekom cijele godine, jednako kao i raznovrsni rekreativni sadržaji, udaljeni su svega pola sata vožnje od Zagreba.

 


Komentari