‘Sa srcem smo čekali kraj radova i onda nas je zadesio požar’ Obitelj u Dankovcu ostala je bez svega

Izvor: JVP Zagreb

Obitelji Budačić u Ivanićevoj ulici u Dankovcu, kao i većini mještana tog područja, potres je zadao itekakve probleme, a da će ih zadesiti i požar, nisu ni pomišljali. Požar je izbio nešto prije 13 sati, a na intervenciji je sudjelovalo 12 zagrebačkih vatrogasaca koji su se hrabro borili s vatrom koja je itekako zahvatila krovište kuće. U pomoć su došli i kolege iz DVD-ova Sesvete i Dankovec, a 62-godišnji vlasnik kuće Božo Budačić za Jutarnji otkriva da je obitelj u šoku.  Kao da im žuta naljepnica i skupi radovi već nisu bili dovoljna briga. Ipak na sreću, ozlijeđenih nema.

“Opet sam na početku. Potres nas je unazadio, a ova vatra nas je sad odgurala još i dalje. U kući nikoga nije bilo kad je planulo. Sestra je vidjela u daljini dim pa je došla do kuće, ali prekasno. Susjedi su već bili zvali vatrogasce koji su brzo sve i ugasili. Sad mi je kuća zgarište potopljeno vodom. Nemamo gdje spavati jer lijevi dio kuće uništen od potresa još nije saniran do kraja niti uređen, a desni dio smo improvizirali iznad garaže za stanovanje i u njega se nagurali. I čekali kraj radova da konačno počnemo ispočetka”, ispričao je gospodin Božo.

S obzirom da ne mogu spavati u vlastitom domu, obitelj Budačić spavat će kod rodbine koja živi u blizini kuće.

“Došao nam je Pavle Kalinić s nekim ljudima i ponudio smještaj, da imamo gdje biti dok se kuća ne osposobi opet za stanovanje. Zahvalio sam mu se, jer budemo kod rodbine se skučili. Nisam navikao tražiti ikoga pomoć. Znate, sa srcem smo čekali kraj radova“, kaže Božo.

Kako bi sve bilo lakše na kući poskidali su ostatke crijepa i stavili lim, a zbog navedenog vatra je progutala prizemlje jer nije imala kud kroz krovište. Uzrok požara tek će se istražiti, a vlasnik ne zna što bi mogao biti. Tvrdi da imaju samo osnovne kućanske aparate, a grijanje im je centralno na radijatore.

Dječji plišani medo koji je ostao na zgarištu je od njegove kćeri koja se trenutno nalazi u Njemačkoj na studentskoj razmjeni.


Komentari