‘S DINAMOM JE TEŠKO PREGOVARATI, A MODRIĆ NAS JE ODUŠEVIO!’ Gledali su ga u Bosni i odmah su znali o kakvom se igraču radi!

03.11.2003., Citluk - Nogometna ukamica bosanske premijerlige, Brotnjo -Zrinjski 2-3. Luka Modric bio je nezadrziv obrambene igrace Brotnja. Photo: Stojan Lasic/VLM/PIXSELL

Ime Riccardo Pecini na prvu prosječnim ljubiteljima nogometa ništa ne znači, ali riječ je o nogometnom skautu, tehničkom direktoru i treneru koji je cijenjen u svijetu otkrivanja nogometnih talenata.

U velikom intervjuu za Goal.com pričao je o svojim najvažnijim poslovima, a u toj priči našao se i naš Luka Modrić. Pecini je u Monaco doveo Kyliana Mbappea, a u Tottenham hrvatskog kapetana.

Smatra kako su svojim radom i modelom u Tottenhamu omogućili engleskom klubu da ostvari velike transfere.

Pratili su ga još u Bosni

“Kad sa ga prvi put vidio igrao je u Bosni i Hercegovini na posudbi u Zrinjskom iz Mostara (sezona 2003./2004.). Ostao sam u šoku jer je on tada bio dijete, dvostruko mlađih od ostalih, a bio je izniman talent. Nakon toga smo ga pratili dvije godine u Interu iz Zaprešića i Dinamu, i sve je više rastao. Bilo mu je sve lakše igrati u HNL-u u kojoj klincima nije bilo fizički lako”, započeo je Pecini.

“Od tada je postao reprezentativac i pomno smo ga pratili. Od prvog dana kada sam ga gledao kako igra, bio sam uvjeren da vidim prvaka. Damien je došao sa mnom da vidi četiri, pet puta, razgovarali smo s njima. Onda je došao trenutak odluke, predsjednik Tottenhama Daniel Levy i Damien uvjerili su Dinamo da ga prodaju, a s njima kao klijentima nije bilo lako pregovarati”, otkrio je.

Luka je u Tottenham došao 2008. godine za 22,5 milijuna eura, a 2012. je za 35 milijuna eura prešao u Real Madrid gdje se upisao u nogometnu povijest.


Komentari