(RUTA) ‘Povorka ponosa 2017.’ blokirati će promet u centru grada

zagreb - pride.net

“Povorka ponosa 2017.”, koja će se održati u subotu, 10. lipnja, uvjetuje izmjene u prometu užeg gradskog središta.

Organizirana kolona krenut će sa Trga Marka Marulića u 16 sati sljedećom trasom: Trg Maršala Tita – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva – Draškovićeva – Šoštarićeva – Ribnjak, a dolazak kolone u Park Ribnjak očekuje se u 18 sati, čime završava posebna regulacija prometa.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Okupljanje sudionika na Trgu Marka Marulića najavljeno je od 15 sati, stoga oko 15.30 sati postoji mogućnost kratkotrajnog preusmjeravanja tramvajskog prometa dijelom Savske ceste te će tramvaji zaobilaziti dionicu od Vodnikove do Frankopanske ulice. [/box]

Neposredno prije polaska povorke, od 15.50 sati, očekuje se preusmjeravanje tramvajskog prometa sa središnjeg gradskog trga na Glavni kolodvor. Pritom će tramvajske linije 4, 11 i 12 voziti obilazno preko Draškovićeve, Ulice Kneza Mislava, Trga žrtava fašizma, Zvonimirove, Šubićeve, Kvaternikovog trga i Maksimirske, a linija 14 vozit će preusmjereno Draškovićevom do Trga žrtava fašizma i nastaviti vožnju Zvonimirovom ulicom do Borongaja.

zagreb - pride.net
zagreb – pride.net

 

Za vrijeme preusmjeravanja tramvajske linije 14, autobusne linije 102 Britanski trg – Mihaljevac, 233 Mihaljevac – Markuševec i izvanredna autobusna linija 233A Mihaljevac – Bliznec, produžit će trasu od Mihaljevca do Kaptola, te će u povratku prometovati preko Nove vesi do Gupčeve zvijezde i nastaviti Ksaverskom cestom do Mihaljevca.

Autobusna linija 118 Trg Mažuranića – Voltino prometovat će skraćeno u vremenu od 15.30 do 16.40 i to na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti 5 minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored.

Duljina rute ovogodišnje Povorke je otprilike 2,3 kilometra.

Zbog nemogućnost prolaska uobičajenom trasom, turistički vlakić neće ostvariti polaske sa Trga bana Josipa Jelačića u 16 i 16.40 sati, kazali su u ZET-u.

>>>(FOTO) Zagreb Pride 2017. pod sloganom: ‘Slobodan život počinje ponosom’


Komentari