(FOTO) Rupe po cestama, prašina, lokve! Gdje su nestali radnici? Stanari Brestja na rubu očaja

Nakon što je kiša oprala zagrebačke ulice, problemi stanara u naselju Brestje, pogotovo u Brestovačkoj ulici, postali su još očitiji. Tamo još od svibnja traju radovi popravka ceste i vodovoda koji su se toliko odužili da će u ponedjeljak djeca krenuti u školu ulicom punom rupa koje znaju dosegnuti i 20 cm dubine.

U Facebook grupi Volim Brestje (bez cenzure) jedna je članica danas objavila slike na kojima se vidi očajno stanje ulice, a radnika nema zbog lošeg vremena. Istovremeno, poštar tim ulicama po jednakim vremenskim prilikama dostavlja poštu, a od idućeg tjedna tim će ulicama djeca krenuti u novu školsku godinu.

“Radovi su koma u cijelom kvartu. Rupe na cestama, prašina, svako toliko smo satima bez vode. Započeli su s rekonstrukcijom vodovodnih cijelu u 6.mjesecu, ništa nije gotovo, sve je raskopano i nedovršeno”, rekla nam je jedna stanovnica Brestovačke ulice.

Facebook grupa prepuna je stanovnika kvarta očito frustriranih cjelokupnom situacijom. Neki su predložili i osnivanje građanske inicijative koja bi vršila pritisak na gradsku vlast.

Vijeće Mjesnog odbora Staro Brestje održalo je 20. kolovoza sjednicu na kojoj su donijeli neke zaključke vezane uz rekonstrukciju Brestovačke ulice. Procijenili su da bi čitava rekonstrukcija ulice koštala između 12 i 15 milijuna kuna.

“Vijeće Gradske četvrti Sesvete ne može financirati toliko visok iznos radova, a održavanje javnoprometnih površina je u djelokrugu Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet”, stoji u zaključku.

“Vijeće Mjesnog odbora Staro Brestje ne podržava prijedlog o pojačanom održavanju Brestovečke ulice što podrazumjeva, skidanje asfalton sloja u debljini 3-4 cm te preasfaltiranje iste. Vijeće Mjesnog odbora Staro Brestje smatra da je to nepotreban trošak, ako se iduće godine kreće u kompletnu rekonstrukciju Brestovečke ulice. Vijeće mjesnog odbora Staro Brestje traži da se u ovoj fazi saniraju svi prijekopi koji su nastali rekonstrukcijom vodoopskrbne mreže od Zagrebačke do kraja Brestovečke ulice”, prvi je zaključak Vijeća.

U zaključku Vijeća predlažu i da se u rebalansu gradskog proračuna za 2019. godinu osiguraju sredstva za rekonstrukciju Brestovačke ulice i raspiše javni natječaj. Traže rekonstrukciju cjelokupne Brestovečke ulice sa obostranim pješačkim dijelom – nogostupa, te izmjenom rubnjaka.


Komentari