ROJEVI PČELA PREPLAVLJUJU ZAGREB: Kada je vidjela svoj parkirani automobil, ostala je u šoku (FOTO)

roj pčela pčele
Patrik Macek/PIXSELL

Na svom Facebook profilu, Antena Zagreb objavila je fotografiju jedne slušateljice i zaprepastila publiku. 

Iako je rojenje pčela u ovo doba godine uobičajeno, njihovo pojava još uvijek iznenađuje građane. Danas je na svojoj Facebook stranici Antena Zagreb objavila fotografiju koju im je poslala čitateljica. Iako pretpostavljamo da čitateljici prizor nije bio nimalo duhovit, u komentaru objave stajala je šaljiv komentar: “Ako mislite da ste vi imali loš dan, slušateljica Nikolina nam je poslala sliku svog auta.”

Međutim, iz komentara građana jasno se vidi kako ih ova pojava još uvijek iznenađuje, ako ne i straši. “Dobro kaj se događa s njima u zadnje vrijeme? Prvo na Trgu, pa neki hidrant kod Mimare brijem, sad ovo.. Uznemirene su, nebu dobro.” napisao je jedan Facebook korisnik.

S druge strane, prizor sličan ovome primijetili su i građani na hidrantu iza Mimare te fotografiju objavili u grupi Zakaj volim Zagreb.

Capture

Ostanite mirni i pozovite 112

U slučaju da vidite ovakav prizor, postoji već utvrđena procedura. Najvažnije je da ostanete mirni i pozovete 112 ili dežunog pčelara koji će doći i na stručan način ukloniti pčele. Jako je bitno da ne koristite insekticide i ne pokušavate nauditi pčelama. Naime, pčele mogu ubosti kada se osjećaju ugrožene, a nakon poziva nadležnima jedino vam ostaje pričekati da na teren izađu stručnjaci.

>>>NEOBIČAN PRIZOR U CENTRU GRADA: Ogroman roj pčela ‘napao’ bicikl, građani ih u strahu zaobilazili (FOTO)


Komentari