Roditeljima-odgojiteljima podršku dao Davor Bernardić: Predložio nekoliko opcija koje bi im bile prihvatljive

Ljiljana Dragić i članice udruge Hrvatska mati s Davorom Bernardićem (foto: Facebook)

U Gradskom poglavarstvu, kako su i najavili iz udruge Hrvatska mati, održan je sastanak sa zamjenicom gradonačelnika Danijelom Dolenec. No, sastanak nije prošao onako kako bi trebalo, jer kako navode iz Udruge Hrvatska mati, “zamjenica gradonačelnika gospođa Dolenec je napustila sastanak”.

“Udruga Hrvatska Mati smatra kako je dijalog izrazito bitan kako bi se našlo rješenje kojim bi ova demografska mjera imala budućnost. Izrazito nam je žao što Grad ne prepoznaje važnost demografske politike.

U vremenu prilagodbe iz same mjere je izašlo 74 korisnika, od kojih se ostavom Visokog upravnog suda na mjeru vratilo 24 korisnika.

Bitno je naglasiti da se Ministarstvo pravosuđa i uprave očitovalo na žalbe zbog šutnje administracije radi neizdavanja potvrde izvršnosti, te je time potvrđena mogućnost ovrhe korisnika Mjere nad Gradom Zagrebom ukoliko dođe do neisplate primanja korisnicima”, navode u objavi na Facebooku.

Roditelje-odgojitelje je na sastanku s dogradonačelnicom Dolenec podržao SDP-ov Davor Bernardić iz saborskog Kluba Socijaldemokrata koji je ustvrdio da iznos od tisuću kuna sramotan.

“Naglasio je kako je sramotan iznos od 1000 kuna koji je po novoj odluci trebao biti mjesečna naknada za roditelje troje i više djece aludirajući na to kako vrtićkih kapaciteta nedostaje te roditelji ne mogu biti uključeni na tržište rada jer ne mogu upisati djecu u vrtić. Zatim je ponudio nekoliko opcija koje bi bile prihvatljive za roditelje korisnike Mjere ukoliko se odluče za njih”, navode u objavi na službenoj Facebook stranici grupe.

O razlozima zbog kojih je, kako tvrde iz Udruge Hrvatska mati, dogradonačelnica “napustila sastanak”, poslali smo upit samoj dogradonačelnici. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Komentari