Roditelji, pozor! Besplatni vrtići ne idu svima, evo tko ipak mora plaćati

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zbog epidemije koronavirusa, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić još 31.ožujka uputio je u proceduru izmjenu Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Zagreba za 2020. godinu. Prema toj izmjeni, roditelji korisnici dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb od 1. travnja 2020. u cijelosti su oslobođeni plaćanja participacije u cijeni vrtića do opoziva Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu Vlade RH.

No, korisnici privatnih i vjerskih vrtića nisu bili podložni toj izmjeni, a da bi se taj propust popravio, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, HNS-ov Tomislav Stojak, poslao je amandman za današnju sjednicu Gradske skupštine, kojim je želio izjednačiti prava djece i roditelja iz privatnih vrtića s onima u gradskima. No, jutros je uslijedio hladan tuš, odnosno odbijenica Milana Bandića.

“Odbijena pomoć roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće! Gradonačelnik ne želi u vrijeme krize osloboditi plaćanja participacije roditelje čija djeca idu u privatne i vjerske vrtiće u Zagrebu! Odbijen je moj amandman kojeg sam predložio za današnju sjednicu Gradske skupštine, a kojim sam želio izjednačiti prava djece i roditelja iz privatnih vrtića s onima u gradskima! Još jedan dokaz da za ovog gradonačelnika nisu svi građani Zagreba jednakopravni!”, napisao je Stojak uz objavu dokumentacije na svojem Facebook profilu.

Inače, zastupnici će danas zasjedati na 33. sjednici Gradske skupštine, koja će se zbog epidemije koronavirusa i epidemioloških mjera koje su još uvijek na snazi održati telekonferencijski.

 

Komentari