Majke-odgajateljice palile lampaše pred Poglavarstvom, pridružio im se Lovrić: ‘Ne uzimaj mi kruh, voli te tvoja Barbara’

Nezadovoljni zbog najavljenog ukidanja mjere roditelj-odgojitelj, članovi Hrvatske udruge roditelja-odgajatelja u subotu u 18 sati okupili su se ispred zgrade zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

Oko 18 sati ispred Poglavarstva bilo je stotinjak prosvjednika, od kojih su neki doveli i djecu. Ispred zgrade upalili su lampione, a ondje je i policija, piše Dnevnik.

Ispred uprave su zapalili lampione i napisali poruke: “Ne uzimaj mi kruh, voli te tvoja Barbara”, “Kod mame uvijek ima mjesta, i ja sam vaša budućnost”…

Gdje ćemo s djecom kad za njih nema mjesta u vrtiću?! Dolazit ćemo pred Poglavarstvo svaki dan, a u srijedu planiramo i prosvjed, poručuje večeras Tomaševiću Dijana Dragić u ime majki odgojiteljica.

Među prosvjednicima se pojavio i Ivica Lovrić, bivši pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Kako su potvrdili u Udruzi roditelja-odgojitelja, mirnim okupljanjem žele upozoriti aktualnu gradsku vlast na probleme u kojima su se našli roditelj koji koriste mjeru roditelj-odgojitelj. Prema podacima kojima raspolaže Grad objavljenim u lokalnim medijima, mjeru koristi više od pet tisuća roditelja, koji primaju oko četiri tisuće kuna mjesečno.


Komentari