RODITELJI ODUŠEVLJENI: FER pokreće korporativni vrtić

pixabay.com

Fakultet elektrotehnike i računalstva (FER) se odlučio za osnivanje korporativnog vrtića.

S obzirom da na FER-u radi oko 520 zaposlenika koji ukupno imaju 200-injak djece mlađe od 15 godina, odnosno 64 vrtićke dobi potaknule su vodstvo FER-a za pokretanjem korporativnog vrtića, četvrtog u Zagrebu, piše Večernji list.

“Kada smo shvatili da je među našim zaposlenicima puno mladih roditelja, napravili smo anketu među njima i bili su oduševljeni idejom“, rekao je Mario Vražić, prodekan za organizaciju i poslovanje. Pojasnio je kao će kroz godinu dana  preurediti jedan prostor u sklopu sportske dvorane na Martinovki, a koji trenutačno nije u funkciji. Zatim bi u suradnji s gradskim Uredom za obrazovanje trebale biti organizirane dvije vrtićke grupe s 45 djece.

“U Zagrebu već dvije godine nije problem nedostatak kapaciteta, nego podizanje standarda. Dijete treba smjestiti u vrtić u blizini mjesta stanovanja ili rada“,  istaknuo je Lovrić.

U suradnji s Gradom vrtić je još 2006. godine otvoren i za djecu djelatnika tvrtke Ericsson Nikola Tesla, gdje se radilo o prvom javno-privatnom partnerstvu te vrste u Hrvatskoj. Naime, u dječjem vrtiću Bajka organizirane su dvije skupine s 48 djece zaposlenika.

“Zaposlenici plaćaju smještaj po standardnim cijenama, a kompanija plaća rad dodatnih radnika i dodatne režije”, objasnili su iz Ericssona.


Komentari