Roditelji odgojitelji odbili sastanak s Tomaševićevom zamjenicom Danijelom Dolenec, objasnili i zašto

Foto: Pixsell

Iz Hrvatske udruge roditelja odgojitelja izvijestili su da su odbili sastanak sa zamjenicom zagrebačkog gradonačelnika Danijelom Dolenec. Tema sastanka trebala je biti  “upitnik za korisnike i molba za pomoć”, a iz Udruge su poručili da nisu na raspolaganju za sastanke u Gradskoj upravi sve dok je na snazi izmjena odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje.

Sastanak se trebao održati 11. siječnja, no iz HURO ističu da im je potpuno neshvatljivo da vlast u Gradu Zagrebu očekuje kako će korisnici njima sada biti na raspolaganju za pomaganje u skupljanju opširnijih podataka o njima samima uz obrazloženje da bi se time kreirale nekakve mjere, koje bi im tada možda bile od pomoći. I to nakon što je Grad ipak odlučio od 1. svibnja 2022. dijelu korisnika ukinuti pravo, a preostalima pet puta smanjiti novčanu mjesečnu naknadu za obitelj s djecom, upozoravaju.

Neprihvatljivo im je da se problem brige za djecu i obitelj koji će ostati bez prihoda rješava na takav način. Priopćili su i da je Grad prikupljanje podataka mogao odraditi puno ranije.

“Sigurni smo kako je resorni ured kadrovski i logistički dovoljno stručan i ekipiran da odradi i ovu novu analizu korisnika mjere roditelj odgojitelj tako da ne vide niti smisao razgovora na predloženu temu”, smatra Udruga roditelja odgojitelja.

Zatražili su i ponovno pokretanja postupka poništavanja donesenih izmjena Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja u Gradskoj skupštini i poručili da su samo u tom slučaju spremni na ozbiljan dijalog. Sve dok je aktualna Odluka o izmjenama na snazi, Udruga nije nije dostupna za sastanka.

Komentari