RODITELJI ODGOJITELJI NASTAVLJAJU BORBU Dunja Jeleč uoči sjednice Gradske skupštine: Sretni smo, ali oprezni! Podrška SDP-a dolazi prekasno

Foto: Screenshot

Visoki upravni sud obustavio je Odluku o ukidanju mjere roditelj – odgojitelj, sve dok ne donese ocjenu zakonitosti. Kada će to biti, ne zna se, govori nam sugovornica iz inicijative U djeci je budućnost, Dunja Jeleč.

“Kompleksan je to predmet za koji je sud odlučio da mu treba vremena kako bi ga pregledao i donio odluku, pa su odlučili obustaviti izvršenje o prekidu mjere, kako bi si uzeli vremena, ali i kako bi spriječili štetu po roditelje odgojitelje”, kaže Jeleč.

Foto: Zagreb.info

Napominje i da su reakcije korisnica mjere sreća, ali i oprez sve dok ne dođe konačna odluka suda.

“Odluka suda o obustavi potiče nas na daljnju borbu i daje nam nadu da sve ono što mi već dugo govorimo je legitimno”, govori nam Jeleč.

Na pitanje koliko im znači potpora oporbe u Skupštini, ususret današnjoj sjednici Skupštine, kaže – “puno jer su s nama od početka”.

Igor Peternel na prosvjedu roditelja – odgojitelja, foto: Zagreb.info

No, kaže Jeleč, ona od SDP-a nije im pomogla. Smatra da dolazi prekasno i ‘kada je sve već gotovo’.

“I sada su rekli da čvrsto stoje uz Možemo u Skupštini, tako da je u pitanju određena pomoć, ali kada smo ih trebali njih nije bilo”, smatra Jeleč i dodaje da se zapravo ne radi o pomoći već o “nekom čudnom potezu koji nije baš najjasniji”.

Foto: Zagreb.info

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Gradske skupštine SDP-ov gradski šef Viktor Gotovac tražit će odgovor od gradonačelnika na pitanje o predstavljanju cjelokupnog izvješća o provedenim kompenzacijskim mjerama.

No, pravo na dostavu odgovora je 30 dana, tako da će se odgovor znati tek na idućoj sjednici.

Komentari