RODITELJI NAPOKON DOŠLI NA SVOJE: Svratite u NAJTOPLIJI KUTAK u Zagrebu i guštajte u kavi dok se djeca igraju (FOTO)

Danas kada mnogi roditelji rade po cijele dane kako bi svojoj djeci priuštili što bolji život, često nemaju vremena s njima provodit vrijeme, iako bi to uistinu željeli…


Na oduševljenje svih roditelja u srcu Zagreba, u Tkalčićevoj ulici otvorio se “family friendly” kafić prigodnog imena Playground,  gdje roditelji konačno mogu uživati sa svojim društvom i svojom djecom na istom mjestu.

“Prava je istina da roditelji ne žele ostavljati svoju djecu u igraonicama i ispijati kavu u “susjednom” kafiću, već žele bit u istoj prostoriji sa njima. Piti kavu i gledati svoje dijete koje se pokraj njih igra”, rekla nam je Vedrana Džanić, serijska poduzetnica koja posjeduje bogato iskustvo u odgoju djece i koja je ujedno i profesorica matematike.

Vedrana Dzanic 2

“Čula sam da se otvorio jedan takav kafić u Tkalči. I sama sam majka i oduševljava me ta ideja”, rekla nam je mlada majka.

Iako su ovakve vrste kafića izvan Lijepe naše već prošireni, ova odlična ideja našla je svoje utočište i u glavnom gradu Hrvatske.

Playground kafić u Tkalčićevoj ulici
Playground kafić u Tkalčićevoj ulici

Ovaj raj za roditelje i djecu uređen je poput igrališta, s mnoštvom sadržaja za klince tako da stariji mogu guštati u opuštanju i ispijanju omiljenog napitka. Naime, riječ je o prekrasnom i toplom prostoru od 50 kvadrata koji je ujedno i nepušački. Naravno, kako kaže Vedarana, otvorit će se i terasa koja ima svoj prirodni hlad.

Dvorište ima svoj prirodni hlad
Dvorište ima svoj prirodni hlad

“Ljudi su doista prepoznali kvalitetu ovog kafića bilo preko naše Facebook stranice ili preko interneta općenito”, rekla nam je simpatična konobarica Magdalena.

Ima li išta ljepše nego nakon radnog dana primiti svoje dijete za ruku i odvesti ga na mjesto gdje ćete guštati u kavi ili prirodnom cijeđenom soku i gledati kako se vaše dijete zadovoljno igra tik uz vas? Iako je ovo mjesto posebno samo po sebi, ono što ga čini još posebnijim i originalnijim upravo su zdrave slastice među kojima su i sirove torte, te izbor raznih smoothieja, kao i cijeđenih sokova, ali i cappucina za djecu (bananoccino, jagodaccino). No, ono što djecu jako veseli upravo su smoothiji, a jedan takav pripremila nam je i Vedrana za sam doček.

“Imamo jednog klinca od 15 mjeseci koji uredno popije cijelu čašu smoothija od tri decilitra”, rekla nam je Magdalena.

Odlična sirova torta
Odlična sirova torta

Gostoljubiva Vedrana također nas je ponudila i ovom osebujnom tortom koja nas je od prve oborila s nogu svojim izgledom i ukusom.

“Ovo je sirova torta koja je ujedno i jako zdrava. Ne sadržava jaja, brašno niti mlijeko. Sačinjena je od orašastih plodova, a krema je spravljena od indijskih oraščića”, objašnjavala nam je ova svestrana žena dok smo jeli najukusniju tortu ikada. Naime, za komad ove posebne torte dok je na akciji izdvojit ćete 15 kuna, dok inače košta oko 20 kuna. Iako će vam se na prvi pogled ova cijena činiti visoka, ona je u stvari pristupačna budući da se radi o zdravim i pomno biranim sastojcima.

Torta_2

Playground 2015 5

>>>U DESETAK DANA PREKO 4 000 LAJKOVA NA FEJSU! Kuća od slatkiša osvaja sve više Zagrepčana (provjerite zašto)

Playground 2015 1

Osim kutka za dječju igru  i zabavu, ovaj prostor sadržava i previjalište, a za roditelje se planiraju organizirati korisna predavanja i knjiški klub.

Previjalište u Playgroundu
Previjalište u Playgroundu

“Namjeravamo uvesti tzv. knjiški klub gdje će roditelji donositi i odnositi svoje knjige koje će svi moći pročitati. Bit ćemo kao mala knjižnica“, pojasnila je vlasnica i dodala kako će se ovdje svatko pronaći nešto za sebe.

Na raspolaganju su brojne knjige za djecu
Na raspolaganju su brojne knjige za djecu

U prvom “family friendly” kafiću u Hrvatskoj djeci je na raspolaganju 10 do 15 setova igara koje mogu uzeti i slagati te se družiti s drugom djecom. Također, imaju i knjige koje ondje mogu čitati i listati, a ako im se neka posebno svidi može se i kupiti po posebnoj cijeni.

Playground (35)

Ova oaza stvorena je po mjeri malih i velikih posjetitelja čije će želje i potrebe nastaviti kontinuirano osluškivati te prema njima prilagođavati ponudu i ostale sadržaje, a bit će otvoren svakodnevno između 10 i 22 sata.


Komentari