RODITELJI MOGU ODAHNUTI! Napokon velika odluka za djecu Trnave, u planu je dobivanje prostora za vrtić

Dječji vrtić (foto: Ana Nilić)

Svake godine velika je navala na gradske vrtiće, a ove godine posebno. Naime, ukidanjem mjere novčane pomoći za roditelje – odgojitelje, veliki broj djece ulazi u vrtićki sustav, što dodatno stvara velike komplikacije, a i navalu na ograničene vrtićke kapacitete u gradu. Poznata je to priča, a ove godine nešto izraženija, bez obzira na odluku Visokog upravnog suda o obustavi ukidanja mjere.

Kompenzacijske mjere

Kao jednu od kompenzacijskih mjera koja bi roditeljima trebala olakšati upisivanje mališana u vrtić jest i proširivanje vrtićkih kapaciteta i to već do jeseni ove godine. Jasno, vremena za gradnju vrtića nema, stoga će grad na idućoj sjednici Gradske skupštine podnijeti prijedloge lokacija za usvajanje skupštinarima.

No, teško da prijedlozi lokacija neće proći Skupštinu s obzirom na to da je većinski ‘drže’ Možemo! i SDP. 

Jedan od prijedloga proširivanja vrtićkih kapaciteta biti će i u Resniku, točnije Resničkom putu 81.

Dom zdravlja Trnava (foto: Screenshot Google Maps)

“Upravno vijeće Doma zdravlja – Zagreb istok je na sjednici održanoj 11. travnja 2022 godine donijelo je Odluku kojom daje na privremeno korištenje prostorije na lokaciji Resnički put 81 ukupne površine 103,30 m² Dječjem vrtiću „Jabuka“, bez naknade, a u svrhu proširenja smještajnih kapaciteta za jednu odgojno – obrazovnu skupinu”, stoji u Obrazloženju koje bi trebao potpisati gradonačelnik Tomašević.

Tamo će se prostor od 103 kvadrata dati na privremeno korištenje Dječjem vrtiću Jabuka, koji se nalazi samo nekoliko kućnih brojeva dalje u Resničkoj 88.

Podsjetimo, na odluku da će se vrtićki kapaciteti u Donjoj Dubravi proširivati na prostorije Mjesnih odbora već su se žalili roditelji – odgojitelji, poduprijeti sa članicom Vijeća GČ Mirom Božić, ali i sa skupštinarom Igorom Peternelom (Domovinski pokret) i Miroslavom Škorom.

Komentari