Roditelji djece upisane u privatne vrtiće se žale: ‘Kažnjeni smo, osjećamo se kao građani drugog reda’

Foto: Ilustracija

Novom odlukom Grada roditelji čija djeca pohađaju vrtiće Grada Zagreba neće plaćati te usluge od travnja pa sve dok ustanove za odgoj i obrazovanje ponovno ne budu normalno funkcionirale.

Kako piše Dnevnik.hr, ta odluka ne obuhvaća privatne ni vjerske vrtiće. Grad Zagreb inače snosi dio troškova mjesečne rate, a on ovisi o primanjima roditelja, ali i broju dana koliko je dijete boravilo u vrtiću.

S obzirom na situaciju s koronavirusom i takva pravila, opstanak privatnih i vjerskih vrtića doveden je u pitanje, što je naljutilo brojne roditelje čija djeca pohađaju te ustanove, pa su se organizirali u inicijativu.

“Mi se u ovom trenutku osjećamo kao građani drugog reda jer smo kažnjeni što smo upisali djecu u privatni vrtić. Javna vlast prvo kaže da djeca ne idu u vrtić i da moraju ostati doma, a onda kaže “platite vrtić u koji vam dijete ne ide”, jer po nalogu iste te vlasti moralo je ostati kod kuće.”

“Nadalje, ista ta djeca u gradu su neravnopravna jer su neka djeca oslobođena plaćanja, a druga nisu”, kazao je Davor Brdar, otac djeteta koje pohađa privatni vrtić.


Komentari