Rimac pomogao Kinezima, a sada oni pomažu nama!

Facebook/ Mate Rimac

Hrvatski poduzetnik Mate Rimac (32) na svom je Facebook profilu objavio nastavak suradnje sa partnerima iz kineskog grada Xiangyanga, koji tako uzvraćaju dobro djelo, prenosi 24 sata.

Mate Rimac i njegovi partneri, prije nekoliko mjeseci su pomogli kineskom gradu Xiangyangu koji se tada žestoko borio s pandemijom korona virusa te su im poslali donaciju zaštitnih maski, na što su sada Kinezi uzvratili gestu poslavši zagrebačkom Crvenom križu 20.000 maski.

Xiangyang (gdje je Camel – Rimac JV) pomaže svom gradu prijatelju – Zagrebu – objavio je Rimac na Facebooku uz screenshot statusa njegovog partnera Marka Pejkovića.

“Prije dvije godine šalio sam se oko podrške tome da Xiangyang i Zagreb postanu gradovi partneri. Pitao sam se ‘što prijateljski gradovi rade, idu li van na pivo?’. Ovo je što rade. U teškim vremenima pomažu jedni drugima. Prije dva mjeseca poslali smo nekoliko tisuća maski u Xiangyiang gdje je stotinjak naših kolega bilo zatvoreno u potpunu karantenu. Nije to bilo mnogo te smo odlučili kako s time nećemo ići u javnost jer to nije bio PR potez”, objasnio je Pejković i dodao:

Facebook/ Mate Rimac

“Ali korona virus prošao je pola svijeta i pogodio Hrvatsku, a prošle je nedjelje Zagreb pogodio i najteži potres u posljednjih sto godina. A zatim su, bez pitanja, naši prijatelji iz Xiangyanga u znak podrške poslali 20.000 maski hrvatskog Crvenom križu. Hvala vam, prijatelji!”


Komentari