Rimac nudi tisuću eura onome tko mu preporuči radnika: Trenutačno, Delboy ima budućnost u Kerestincu

Foto: Wikimedia Commons/Pixsell

Mate Rimac opet privalči pažnju svojim poslovnim uspjesim. Vlasnik najpopularnijeg građevinskog zemljišta u Hrvatskoj, s vlastitim YouTube lajv kanalom, objavio je kako će tisuću eura dati onome tko mu preporuči radnika. Pod uvjetom, naravno, da ga zaposle.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Kao i svaka Matina objava, i ova je u trenutku postala vrlo popularna, pa se tako među komentarima mogu naći – zaista ozbiljni kandidati. Jedan od pratitelja je ‘nominirao’ Delboyja Trottera iz Mućki. Jasno, najpoznatiji ulični preprodavač iz Peckhama skupio je najviše lajkova na komentar.

U objavi na Facebooku napisao je: “Dok se skaliramo s proizvodnim projektima visokog volumena za mnoge svjetske automobilske kompanije u izvedbi i u cjevovovodu, širimo se na svim razinama. Ovaj put tražimo provođenje naše Kupnje i Logistike. Svi koji predlože kandidata kojeg na kraju zapošljavamo bit će nagrađeni s 1.000 € (bruto) – bez obzira jeste li zaposlenik Rimac Grupe ili ne. Ovaj put tražimo iskusne profesionalce za kupnju i logistiku koji mogu preuzeti odgovornost za velike dijelove velikih projekata. Primjerice – biti odgovoran za kupnju materijala i komponenti za akumulatorski ili sustav strujnog vlaka koji razvijamo i izrađujemo u stotinama tisuća jedinica za veliku automobilsku tvrtku. Upravljanje zahtjevima ovako složenih projekata nije ništa za početnike, stoga vas molimo da ne gubite svoje i naše vrijeme na preporuke za nekvalificirane osobe. Preporuke će se uzimati u obzir samo ako se predaju putem: [email protected] Molimo, dodajte životopis kandidata na kojeg upućujete.”

Jedan od Matinih pratitelja predložio je Delboyja Trottera, najpopularnijeg prevaranta s mekim srcem iz popularnih Mućki. Ujendo je i to komentar s najviše lajkova, a čini se kako i sam Mate ima visoko mišljenje o Delu.

Peović vs. Rimac

No, neki su Matu ‘upozorili’ da bi i ova objava mogla izazvati reakcije kod Radničke fronte, a naročito njihove čelnice Katarine Peović. “Sad će te radnička fronta optužit da nudiš mito i korupciju”, piše u komentaru, a tiče se izjava koje je Peović dala o Rimcu. Posljednje je bilo u Saboru gdje ga je optužila da mu je država pogodovala prilikom davanja zemljišta u Kerestincu. Jasno, Mate nije ostao dužan, pa kaže da nije kriv.

No, osim Radničke fronte za koju je Rimac upozoren, nominiran je još jedan kandidat za poziciju u Rimac Automobilima, a riječ o Luki Buriloviću, predsjedniku Hrvatske gospodarske komore. Njemu se u javnosti na teret stavlja da je Sladoranu odveo u propast, te da “parazitira” na račun poduzetnika jer svi poduzetnici u Hrvatskoj moraju plaćati članarinu HGK.

Komentari