Richter otkrio što su od njega tražili dok su ga vagali za šefa Srebrnjaka, spominje Hod za život i Lenjina!

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Umirovljeni pedijatar dr. Darko Richter povukao se s mjesta ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. Prije toga je u javnost izašlo nekoliko njegovih skandaloznih izjava.

Podsjetimo, Richter se u središtu pozornosti našao zbog izjave u Glasu koncila 2010. godine. Tada je izjavio kako on i njegova supruga nisu htjeli ići na umjetnu oplodnju, jer to za njega na neki način “predstavlja silovanje u epruveti”.

“Nerijetko se spermij unosi nasilu u jajnu stanicu. Tu se život nasilno događa, to je neka vrsta silovanja u epruveti, pa ima silan broj neuspjelih zigota i onda trebate uvijek puno više embrija da bi se na kraju neki uspjeli usaditi. A one druge, koji su nasilno nastali, onda se uništava ili zamrzava. To ne može biti ni normalni ljudski, a kamoli božji naum”, izjavio je Richter prije 11 godina.

Sada se preko Facebooka oglasio o tome što su tražili od njega prije nego je postao ravnatelj bolnice.

“ŠTO SU OD MENE TRAŽILI DOK SU ME VAGALI ZA MJESTO RAVNATELJA SREBRNJAKA:

Da se ne istupam javno, nego da nastupe koordiniram s glasnogovornikom iz Gradske uprave, nekim Jagićem.

Da ne sudjelujem na Hodu za život. To mi je ponovljeno nekoliko puta.

Ponavljali su kao se dijametralno svjetonazorski razlikujemo, kao da se razlikuju samo oni od mene, ali ne i ja od njih. Udaljenost je ista. NAJVAŽNIJI IM JE BIO IDEOLOŠKI OKVIR. Sve im se na tome ruši. Netko ih je krivo podučavao (mislim, Lenjin: ‘cijela politika je kadrovska politika, i ništa više’; tako je nekako govorio).

Cijeli Srebrnjak je rupa bez dna, a kada dođe politički komesar, ili neki katolik za kojeg će nam javiti s portala index-hr da je to pravi katolik kakvo treba tražiti, ta rupa će ih doći glave – financijski. Prokušani kadrovi na Srebrnjaku će se pokušati ponovno ponuditi da saniraju rupu koju su oni otvorili. Ma bit će to zanimljivo”, napisao je Richter u objavi.

Komentari