REVOLUCIJA NA DVA KOTAČA: Sve staze na jednom mjestu, uz mogućnost komunikacije s drugim biciklistima! (FOTO)

Facebook

Iz udruge Sindikat biciklista izašla je interaktivna karta, koja istodobno omogućuje interaktvinu komunikaciju sa drugim korisnicima. 

Udruga Sindikat biciklista je na osnovi karata biciklističke infrastrukture izrađenih uz pomoć Grada Zagreba postavila interaktivnu kartu putem koje građani mogu prijaviti probleme vezane uz cjelokupnu prometnu infrastrukturu i javni prijevoz. Interaktivna karta poslužit će kao svojevrsna društvena mreža, gdje će korisnici moći komentirati i ‘lajkati’ prijave drugih građana.

“Ova karta obuhvaća različite mogućnosti i preporuke za sigurno i smisleno kretanje biciklom kroz Zagreb. Uz gradsko područje, iskoračili smo i u bližu okolicu i istražili najbolje puteve za povezivanje okolnih gradova i Zagreba. Vjerujemo da će ova karta brojnim sugrađanima olakšati odluku da počnu koristiti bicikl po Zagrebu i pomoći u izboru prikladnih puteva,” rekao je Goran Lampelj iz Sindikata biciklista.

Interaktivna karta
Interaktivna karta

Lampelj nadodaje: “Kartu smo izradili uz mnogo truda i pažnje, koristeći desetke tisuća kilometara iskustva naših članova. Ipak, i uz našu najbolju namjeru, moguće su greške kao i promjene na terenu. Isto tako, ne poznajemo detaljno baš svaki zagrebački kvart i moguće je da postoje i bolja rješenja – tajne koje znaju samo lokalni biciklisti.”

Kartu možete pronaći na web stranici Sindikata biciklista (sindikatbiciklista.hr/interaktivna-karta/), a financirana je uz pomoć Ureda za energetiku Grada Zagreba te u sklopu EU sufinanciranog projekta Dijalog o mobilnosti u Zagrebu.


Komentari