Resnik je ipak nova lokacija, pored Čulinečke će se skladištiti građevinski otpad tijekom obnove Zagreba

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Skupština je ipak potvrdila odnosno prihvatila Prijedlog o tome da se skladište građevinskog otpada tijekom obnove Zagreba skladištiti u Resniku, pored Čulinečke ceste. Odluka je uvedena na dnevni red sjednice po hitnom postupku jer je je zbog skorog početka obnove, potrebno osigurati lokaciju za privremeno skladištenje materijala, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obrazlažući odluku.

Oporba je raspravi postavila pitanje zašto je to odlagalište, iako privremeno, smješteno baš u Resnik.

“Jesu li tamošnji građani, građani drugog reda?” upitao je zastupnik HDZ-a Mario Župan, istaknuvši da ni vijeće Gradske četvrti Pešćenica – Žitnjak nije dalo pozitivno mišljenje na ovu odluku.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zastupnik SDP-a Renato Petek istaknuo je kako će njihov klub podržati tu odluku, jer žele da započne obnova, te da je organizacija privremenog skladišta zakonska obveza svih jedinica lokalne samouprave u kojima će biti obnove nakon potresa.

Tomašević je na prozivke odgovorio da je gradu Zagrebu prvo država obećala osigurati zemljišta za ta odlagališta, koja su se pokazala neprikladna.

“Rekla je država da će dati lokacije. Dali su nam dvije lokacije, pa se pokazalo da to ili nije u vlasništvu države, ili tamo netko nešto ilegalno gradi. Kada smo ukrstili sve zahtjeve – da bude industrijsko zemljište i udaljeno od kuća, došli smo do ove lokacije”, rekao je Tomašević.


Komentari