Remetinečki rotor vrijedan 330 milijuna kuna daje dobre rezultate: Prometnih nesreća gotovo nema, no postoji i ova zabrinjavajuća činjenica!

Photo: Antonio Bronic/PIXSELL

Novoobnovljeni remetinečki rotor za sada daje izrazito dobre rezultate, što pokazuje sve manji broj prometnih nesreća. Ipak, stručnjaci kažu da treba proći još vremena da se vidi stvarno stanje, piše Dnevnik.

Prometnih nesreća na području novoga rotora u Zagrebu gotovo da nema, no prometni stručnjaci svejedno upozoravaju kako ne treba trčati pred rudo jer pravi test za rotor tek slijedi.

O prometnim se nesrećama do obnove stalno izvještavalo – o prevrtanju automobila i poginulim motociklistima. Rekonstukcija rotora trajala je godinu i pol dana. Službeno je otvoren 26. siječnja ove godine.

“Razlika se osjeti iz tog razloga jer je sigurnije, nisam vidio u zadnjih šest mjeseci ni jednu nesreću, a prije sam redovito vidio dvije do tri u toku dana”, zadovoljan je Zagrepčanin Petar Hercigonja. Sugrađani se uglavnom slažu te tvrde kako je novi rotor protočan i da u njemu nema nesreća, za razliku od prije kada bi bila u prosjeku jedna dnevno.

U proteklih pet mjeseci zabilježeno je svega šest prometnih nesreća, od čega je pet bilo s materijalnom štetom, a jedna s ozlijeđenom osobom. Crna prometna točka zagrebačkim policajcima ne zadaje više toliko muka.


“Ako usporedimo to s razdobljem od 2018. godine, tijekom čitave godine je bilo čak četrdeset prometnih nesreća, a od toga čak devet s ozlijeđenim osobama”, istaknuo je Velimir Tišma iz zagrebačke policije.

Trenutno je sezona godišnjih odmora pa je prolazak kroz rotor iznimno jednostavan, no ono što brine prometne stručnjake jesu novi semafori, koji bi u slučaju velikog prometnog opterećenje mogli zagušiti prilazne pravce. Stoga, prometni stručnjaci savjetuju – nemojte se unaprijed veseliti.

“On je u ovom trenutku doprinio poboljšanju sigurnosti i cestovnog prometa, ali treba čekati vrijeme kada će biti u punom prometnom opterećenju, nakon devetog mjeseca kada se svi vrate s godišnjih odmora”, upozorio je prometni stručnjak Rajko Horvat.

Tada će se najbolje pokazati koliko se najprometnije čvorište, a u koje je uloženo 330 milijuna kuna, uspjelo otpetljati.

 

 

Komentari

loading...