Rektor Boras novcem Sveučilišta obnovio apartmane u Dubrovniku: Sada on i žena tamo ljetuju

FOTO: vijesti.hrt.hr

Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, iskoristio je novac Sveučilišta da renovira Interuniverzitetski centar (ICU) u Dubrovnik u kojem sada ljetuje, doznaje Telegram.

Telegram je do te informacije došao preko poznatog sveučilišnog profesora i bivšeg ministra znanosti Hrvoja Kraljevića. On je ovog ljeta tijekom matematičke konferencije u Dubrovniku u razgovoru s Borasom doznao da se on prema toj nekretnini ponaša kao prema privatnom vlasništvu. Tvrdi da Boras nije bio zadovoljan jednostavnim uredom koji bi dobio kada bi dolazio u Dubrovnik.

“Zato je rektor dao luksuzno urediti dvosobni apartman koji ne smije koristiti nitko osim njega, njegove obitelji i prijatelja. Potom je uredio još dva luksuzna apartmana na istom katu zgrade za prorektore”, kaže profesor Kraljević za Telegram i dodaje: “Kasnije sam čuo da su dvoje ljudi, koje sam na onom doručku sreo uz njega i suprugu, bili Borasova kći i zet. I oni su boravili u jednom od tih luksuznih apartmana”.

Nakon razgovora s profesorom Kraljevićem, novinari Telegrama na terenu su provjerili njegove navode. Lokalno stanovništvo potvrdilo im je da već godinama ljeti viđaju Borasa i njegovu suprugu u zgradi Interuniverzitetskog centra. U to vrijeme nisu se odvijali nikakve konferencije ni znanstveni skupovi.

Za komentar su upitali i rektora, no od njega zasad još nisu dobili odgovor, kao ni od Sveučilišta. Financijska izvješća također nisu otkrila mnogo. Novinari su istražili i samu zgradu, gdje su vidjeli da tri sobe, kojima pristup imaju samo rektor i prorektori, jedini imaju obnovljena vrata i kvake. Sugovornici Telegrama tvrde da je rektorski apartman uređen s posebnom pažnjom.


Od izvora su doznali da je renovaciju vršila dubrovačka tvrtka Tonikom d.o.o. kojoj su svi troškovi podmireni iz sveučilišnog proračuna. Pritom, ova tri apartmana veći dio godine zjape prazna jer u njih ne smije nitko osim ljudi zbog kojih su obnovljeni.

Trenutno se čeka odgovor rektora i Sveučilišta, nadajmo se da će stići prije idućeg ljetnog odmora rektora Borasa.

Komentari

loading...