Rekonstrukcija rotora: Evo koliko ćete platiti kaznu za natječaj na kojem je posao dobio Bandićev kum

en.wikipedia.org

Milan Bandić predvidio je da će radovi na remetinečkom rotoru početi u veljači, a pritom je bio uvjeren kako će Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbiti žalbu Strabaga. Podsjetimo, na javnom natječaju Grad je dobio šest ponuda za rekonstrukciju rotora. Od toga je pet ponuda odbijeno jer u cijelosti nisu bili popunjeni ponudbeni troškovnici, kako su obrazložili.

Grad je, kao najbolju, izabrao ponudu Kamgrada, Hidroelektra-Niskogradnje, tvrdtke DIV iz Samobora te  tvrtke Tigra,  u vlasništvu Milana Penave, Bandićeva kuma – u vrijednosti od gotovo 225 milijuna kuna. Međutim, Državna komisija za javnu nabavu ocjenila je da jes troškovnicima ostalih tvtrki bilo sve u redu.

“Utvrđeno je da se u konkretnom slučaju ne radi o nejasnoći, već o propustu ponuditelja prilikom popunjavanju troškovnika za koji propust sam treba snositi odgovornost ” stoji u izvješću komisije koja je Gradu odredila i da pokrije i žalbene troškove.

Tako Grad mora ponovno raspisati natječaj, a tvrtki Strabag koja je platila Državnoj komisiji za ocjenu postupka 100.070 kuna  – uplatiti isti taj iznos.

Najnovije događaje o poništavanju natječaja na kojem je posao rekonstrukcije rotora dobio njegov kum, prokomentirao je i sam gradonačelnik.

“Ne mogu ja utjecati na to niti želim. A i da mogu, opet ne bih utjecao. Ponovit će se natječaj, pa valjda neće ponovo biti poništen”, kazao je gradonačelnik. Po svemu sudeći, radove na remetinečkom rotoru Zagrepčani će skupo platiti.


Komentari