RECITE ‘NE’ POBAČAJU: Od sutra kreće bdijenje pred bolnicama

Facebook

Molitvena kampanja međunarodne inicijative “40 dana za život” za prestanak pobačaja kreće 23. rujna, a trajat će do 1. studenoga, izvijestila je Maja Devaj, nacionalna koordinatorica te inicijative.

“Hrvatska sudjeluje sa svojih 20 gradova i okuplja oko 6 tisuća ljudi. Konkretna pomoć trudnici u Vukovaru koju su svi nagovarali na pobačaj, trudnici u okolici Splita koja je razmišljala o pobačaju, spašen dječji život u Sisku, Puli i Šibeniku, javna svjedočenja majki s ranom pobačaja, radost majki kojima se pomoglo, obraćenje doktora, smanjenje pobačaja u osječkoj i vukovarskoj bolnici u vrijeme trajanja bdijenja, neki su od plodova inicijative u Hrvatskoj”,  ističe se u priopćenju.

“Duhovno, moralno i materijalno pomažemo trudnicama i obiteljima u potrebi. Svojim bdijenjem pred bolnicama smo posljednji znak nade za majke i očeve koji dolaze pobaciti, te znak Božje milosrdne ljubavi za medicinsko osoblje pozivajući ih na obraćenje”, izjavio je Ante Čaljkušić, nacionalni voditelj inicijative, a prenosi dalje.com

“Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u širenju ove radosne vijesti života. Mnoge u inicijativi nadahnjuju misli i riječi sv. Ivana Pavla II. te bl. Majke Terezije koji su bili istaknuti borci za prestanak pobačaja, ne samo riječima već i djelima ljubavi i milosrđa”, kazala je nacionalna koordinatorica Petra Tišljarić.


Komentari