REAKCIJA STRANKE PAMETNO: ‘Problem uređenja Britanskog trga posljedica je sustavne nebrige za razvoj i uređenje Zagreba’

wiki

Stranka Pametno reagirala je na jedan od niza problema gradske četvrti Gornji grad, na devastaciju popularnog Britanca koji se ‘uređuje’ suprotno potrebama i željama građana.

Zagrebom vlada kaos i prekobrojno nizanje fontana glavni grad Hrvatske polako pretvara u vodeni cirkus.

Britanski trg, simbol urbane kulture i kultno mjesto okupljanja brojnih Zagrepčana, postaje nova fontana, na uštrb mišljena i interesa građana.

>>>POČINJU RADOVI NA BRITANCU: Zagreb će dobiti još jednu fontanu

>>>ZRINKA PALADINO RAZOTKRIVA: ‘Cvjetni trg se događa i na Britancu’


“Problem uređenja Britanskog trga, kao i mnogi drugi urbanistički problemi grada, posljedica su sustavne nebrige za razvoj i uređenje Zagreba. Ta nebriga očituje se u izostanku vizije i strategije razvoja grada. Za to su podjednako odgovorne strukovne organizacije kao i političke strukture koje nemaju razumijevanja i volje prihvatiti činjenicu da o prostornom planiranju i strategiji razvoja grada treba razgovarati na puno višoj razini od lokalno-klijentelističkih interesa. Kroz strategiju i promjene u funkcioniranju ključnih institucija prostori kao Britanski trg dobili bi puno veći smisao, a sustavno uređenje spriječilo bi sadašnje postupke brisanja identiteta i duha prostora usađenih tijekom niza godina u ovakve mikrolokacije”, komentirala je Jacqueline Bat, članica Pametno.

“U slučaju uređenja Britanskog trga očituje se i problem ključnih strukovnih organizacija koje su propustile nedvosmisleno stati iza kolega autora pobjedničkog natječajnog rješenja za uređenje Britanskog trga iz 1997, čije se rješenje u potpunosti zaobilazi. Isto tako propuštena je prilika stati iza istupa gospođe Paladino koja je pokušala pokrenuti postupak sređivanja stanja u sustavu zaštite graditeljskog naslijeđa. Zahtjevi i potrebe građana nikako se ne smiju ignorirati radi ostvarenja viših pojedinačnih interesa. Gradu Zagrebu nužna je strategija razvoja grada koja će ostvariti viziju Zagreba unutar novog metropolitanskog mjerila”. zaključuju u stranci Pametno.

Pametno je, s ciljem stvaranja boljeg Zagreba i implementacije pametnih rješenja, osnovalo osam ogranaka stranke na području grada – Donji Grad, Gornji Grad, Maksimir, Novi Zagreb zapad, Stenjevec, Trnje, Trešnjevka jug i Trešnjevka sjever. Namjera im je mijenjati ustaljene političke modele i Zagreb dovesti na razinu visokorazvijenih europskih gradova, navode iz stranke.

>>>ZAGREB PRIPADA ZAGREPČANIMA? Evo vam dokaza da ste u vlastitom gradu samo gosti (FOTO)

>>>BRITANAC SE PRETVARA U OVO? Otkriveno zbog čega je uklonjena Kava Tava! (FOTO)

Komentari

loading...