RAZGOVARALI SMO SA ŽRTVOM CIJEPLJENJA: ‘Zdravo dijete dobilo krvarenje u mozgu, a liječnici su prešutjeli uzrok!’

en.wikipedia.org

Majka petogodišnje djevojčice ispričala nam je kako su joj se javili mnogi očajni roditelji koji tvrde kako su zbog cijepiva, njihova djeca danas autisti…

”Kćer mi je u rodilištu dobila obvezno cjepivo BCG i cjepivo protiv hepatitisa B. Rođena je naime kao dijete s apgarom 10/10 iz normalne i uredne trudnoće. Došavši doma iz bolnice dijete je uz nevjerojatan plač nakon desetak minuta preokrenulo očima i nije bilo pri svijesti skoro jednu minutu pa smo ju hitno odvezli u jednu zagrebačku bolnicu gdje je odmah zaprimljena”, ispričala nam je tridesetogodišnja majka danas na sreću, zdrave petogodišnje djevojčice.  Nad djevojčicom su odmah bile napravljene određene pretrage, a nakon desetak dana došli su nalazi koji su ukazali na krvarenje drugog stupnja u mozgu, što je ultrazvuk mozga i pokazao.

Povodom sve aktualnije teme u roditeljskim redovima “Je li cjepivo zaista štetno i da li je istina da ima nuspojava?”,  u nedjelju 10. svibnja održat će se mirno i javno prosvjedno okupljanje koje organizira Građanska inicijativa “Za slobodu izbora”. Prosvjed počinje u 12 h na Trgu Francuske Republike u Zagrebu. Upravo povodom spomenutog prosvjeda, razgovarali smo s jednom majkom koja nam je ispričala svoje negativno iskustvo nakon što je cijepila dijete nakon rođenja.

Majka nastavlja priču: ”U otpusnom pismu nije bilo nikakvog zaključka zbog čega je do toga došlo, upućena je na daljni pregled kod neuropedijatra. Moja radoznalost, nemir u srcu i prvenstveno briga za svoje dijete odnijela me u potpuno nova saznanja da je velika vjerojatnost da je dijete bilo zatrovano cjepivom i njezin mali organizam nije mogao apsorbirati štetne čimbenike cjepiva. U svojoj istraživačkoj avanturi upoznala sam još mnoge roditelje koji su mi plačući pričali svoje iskustva kako su im dječica određenim cjepivom odreagirala astmom, atopijskim dermatitisom ili autizmom”, upozorava jedna od majki koja je imala hrabrosti ispričati svoju potresnu priču.

”Jedna bliska prijateljica ima dječaka koji sa svojih šest mjeseci mora operirati nožice zato što su krivo izrasle i neće moć normalno hodati. Za sve te bolesti nikad nije jasno od kuda su i kako su se dogodile. Naišla sam na mnogo napada sa strane nekih roditelja, pedijatara da ću uništiti svoje dijete, da sam nemarna majka…. Medicinska sestra se derala na mene rekavši da sam i ja jedna od onih pametnih majki koja sve zna”, nastavlja naša sugovornica i dodaje: ”Bilo je izrazito teško naći vrtić koji će nas primiti i koji će imati malo višu razinu svijesti da to što moje dijete nije cjepljeno, neće ugroziti drugu djecu. Mislim da će me ista takva borba čekati pri upisu u osnovnu školu i zbog toga mislim da je izrazito važno izglasati to da je roditeljski izbor želi li cijepiti svoje dijete ili ne, a ne da mi zbog toga moramo stalno svi u drugom redu, osuđeni od javnosti koja je neuka i nedovoljno osviještena!”, poručuje mlada majka i poziva sve zainteresirane roditelje na nedjeljni mirni prosvjed kako bi se na kraju krajeva, više, bolje i kvalitetnije educirali o ovoj temi.

Interes djeteta, složit ćete se, ipak je najvažniji. Podsjetimo, u susjednim državama kao što su Austrija i Slovenija izbor je slobodan, preciznije, roditelji ne moraju nužno cijepiti svoje dijete ukoliko to ne žele. . Ova priča dokazuje kako su roditelji u ovakvom slučaju u veoma delikatnom položaju jer zbog svoje neinformiranosti, mogu napraviti veliku štetu svome djetetu.

Komentari