Razbacivanje božićnicama u Zagrebačkom holdingu: imamo popis!

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Zagrepčani su doznali da će od veljače dobivati veće račune za odvoz smeća jer je Gradska skupština izglasala odluku o poskupljenju. U isto vrijeme iz gradskog proračuna koji pune stanovnici ovog grada trenutno odlaze milijuni kuna na božićnice i neoporezive nagrade u Gradu Zagrebu, Zagrebačkom holdingu te u dva izdvojena gradska društva, ZET-u i Zagrebačkom velesajmu.

Zagrebački velesajam dijeli božićnice od 1250 kn, a ZET koji je uspio u prvoj polovici ove godine ostati u plusu, velikodušno podijeliti nagrade svojih 3500 djelatnika, koje iznose 3500 kn, što znači da će sve skupa ZET-u biti podijeljeno 12,25 milijuna kuna.

Zagrepčanima veći računi za odvoz smeća, a za nagrade Čistoći odlazi preko 5 milijuna kuna

Zagrebački holding, tvrtka koja je u cijelosti u vlasništvu Grada Zagreba i sastoji se od 14 podružnica koje obavljaju djelatnosti nekadašnjih gradskih poduzeća, 8 trgovačkih društava te jedne ustanove (Gradske ljekarne Zagreb), ukupno ima 7500 zaposlenih, a svi će dobiti ili božićnicu ili nagradu.

Samo će na Čistoću otići 5,250.000 kuna jer ima 1500 zaposlenih, kako stoji na stranicama Holdinga, a dobit će neoporezivu nagradu povodom Božića u iznosu od 3500 kuna, piše Index.

U Gradu Zagrebu, odnosno gradskoj upravi isplaćuju se božićnice od 1250 kn.

Što se tiče društava Zagrebačkog holdinga, velika je razlika u Gradskoj plinari Zagreb koja je podijeljena na dva društva, GPZ d.o.o. i GPZ – Opskrba d.o.o. Djelatnicima GPZ-a pala je sjekira u med. Oni će dobiti 13. plaću, odnosno nagradu u iznosu od 4500 kuna, dok će djelatnici GPZ-a Opskrba dobiti božićnicu od 1250 kuna. Također, osim podružnica, Zagrebački holding u svom vlasništvu ima i Gradske ljekarne Zagreb, čiji će djelatnici također dobiti nagradu i to u iznosu od 2500 kuna.

Komentari