Ravnatelj Vinogradske nakon pozitivnih testova na COVID: ‘Nije istina da se zatvara neurologija.’ Evo što se dogodilo…

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ravnatelj Vinogradske prof. Mario Zovak otkrio je pozadinu vijesti da je koronavirus ušao u Kliniku za neurologiju KBC-a Sestre milosrdnice.

Podsjetimo, danas je objavljeno da su pozitivne dvije djelatnice i dvije pacijentice Vinogradske.

“Cijela priča počinje jučer poslijepodne, naime, jedna naša pacijentica koja je završila liječenje i koja je prije sedam dana otišla doma, javila nam je da je dobila temperaturu te da se ne osjeća dobro. Upravo zbog toga je testirana njena ‘cimerica’ i ona je također pozitivna. Druga gospođa, primljena prekjučer, kronična je neurološka pacijentica. Ona je imala temperaturu, ali to se pripisivalo njezinoj urološkoj infekciji koju ima cijelo vrijeme. S obzirom na novu situaciju, testirali smo je i ona je također pozitivna”, pojasnio nam je Zovak.

“Ovo je situacija koja će se ponavljati, a već se i događala, u svakoj ustanovi koja zbrinjava pacijente. Imamo već nešto iskustva od proljeća naovamo, imamo službe koje reagiraju u svako doba dana i noći i u koordinaciji s epidemiolozima Gradskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstvom zdravstva spremni smo za njih”, smiruje situaciju ravnatelj.

Napomenuo je da nije istina da je zatvorena neurologija, kako se moglo danas pročitati, iako su pozitivne pacijentice i zaposlenice upravo s jednog od odjela neurologije.

“Svi pacijenti na tom odjelu su negativni, također i svo osoblje” dodao je Zovak.

“Na neurologiji je samo jedan odjel praktički zatvoren, pacijenti su raseljeni, a kolege koji su radili na tom odjelu smo preventivno stavili u samoizolaciju do nalaza epidemiologa. Sveukupno je, mislim, 14 ljudi. Ne, neurologija se ne zatvara, svi naručeni pregledi se obavljaju. Jedino se na ovom odjelu neće obavljati pregledi za pacijente koji su ‘hladni’, tj. imaju dijagnostičke preglede koji se mogu odgoditi. Njih smo zamolili za koji dan odgode”, pojasnio je.

Kad je riječ o zaposlenima, jedna liječnica i sestra su pozitivni, radili su dijagnostički zahvat na pacijentici, no nemaju nikakvih simptoma.

Vinogradska na udaru COVIDA-19: zaražene dvije pacijentice i dvije djelatnice, očekuju se rezultati testiranja

Komentari