Ravnatelj Klaićeve komentirao slučaj zlostavljanog dječaka: ‘Majka će doći, ali u pratnji policije’

Hrvatsku je jučer zgrozio slučaj dvoipolgodišnjeg dječaka koji je primljen u Klaićevu bolnicu s brojnim ozljedama, zbog kojih se sumnja na to da je bio zlostavljan, piše Index.

Dječak je bio pothranjen te uz višestruke prijelome ima i ožiljke za koje se čini da su od opušaka cigareta. Liječnici sumnjaju i na to da se djetetu možda davalo nešto od lijekova za smirenje.

Dječaka je u bolnicu dovela susjeda koja je rekla da ga inače čuva 19-godišnja djevojka dok njegova majka radi.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj dr. Goran Roić za Dnevnik Nove TV je sinoć dao najnovije informacije o slučaju.

Kazao je kako majka još uvijek nije posjetila dječaka.

“Koliko imam informacije, majka još nije bila u bolnici. Javila se telefonski, ali nije došla u bolnicu”, rekao je.

Potvrdio je da je najavila dolazak, no kazao je kako se još nije sama pojavila.

Pojasnio je i smije li majka sama doći u bolnicu.

“Obzirom na okolnosti, mi smo u stalnom kontaktu s predstavnicima policijske uprave. Uz njihovo prisustvo će majka doći u bolnicu”, objasnio je ravnatelj Klaićeve.

Opisao je u kakvom je stanju zaprimljen dječak.

“Dijete je jučer tijekom jutra zaprimljeno u bolnicu. Nakon kliničkog pregleda i radiološke obrade zamijećene su i dijagnosticirane višestruke ozljede, dakle prijelom nadlaktične kosti, prijelomi starijeg datuma obje podlaktice i hematomi na koži. Naravno, takva vrsta ozljeda i različite lokacije, različita starost ozljeda je ukazala na mogućnost da se radi o fizičkom zlostavljanju”, kazao je Roić.

Doktor Roić govorio je o učestalosti slučajeva bolničkog zaprimanja djece s ozljedama koje upućuju na to da je dijete zlostavljano.

”To su sporadični slučajevi kada mi na temelju medicinskog pregleda posumnjamo da se radi o fizičkom zlostavljanju. Naravno, dužnost nas medicinskih profesionalaca je da takve ozljede konstatiramo, da prijavimo mogućnost i da istražimo uz nadležne organe na koji su način takve ozljede nastale”, objašnjava ravnatelj Klaićeve bolnice.

Roić kaže i da se vrlo rijetko događa da djeca u bolnicu dolaze bez pratnje roditelja.

”U ovom slučaju radi se o djetetu vrlo niske životne dobi. Vrlo rijetko djeca te dobi dođu bez pratnje roditelja”, kazao je i dodao da je dječak sada u dobrom stanju, a ozljede su sanirane.

”Uspostavlja kontakt i dobro je dijete”, rekao je Roić.

Ravnatelj bolnice kaže i da će dječak još nekoliko dana sigurno ostati na odjelu dječje traumatologije u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici.


Komentari