Ravnatelj Klaićeve bolnice: ‘Zbrinuta djevojčica testirana je na koronavirus i oporavlja se’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić komentirao je za N1 slučaj majke iz Velike Gorice koja je trebala hitnu medicinsku pomoć za svoje dijete, a navodno ju nije mogla dobiti jer je bila u samoizolaciji.

Roić je rekao da je djevojčica primljena pod sumnjom na akutnu upalu slijepog crijeva u noći s utorka na srijedu. Naglasio je da je majka vrlo odgovorno reagirala istaknuvši odmah u telefonskom razgovoru da se nalazi u samoizolaciji zbog pozitivnog nalaza na koronavirus.

“Majka je pozitivna zbog kontakta u firmi. Moram naglasiti odgovornost, odmah je istaknula tu informaciju i zamolila je susjeda da doveze djevojčicu. To je vrlo odgovorno. Cijela ekipa, koja ju je dočekala, koristila je zaštitnu opremu i prošlo je sve u najboljem redu”, rekao je Roić.

“Mi moramo imati takvu informaciju. Dala je telefonski informacije i na vrijeme upozorila da znamo o kojem se protoklu radi. Napravili smo sve propisane postupke da ugroza bude što manja”, dodao je.

Djevojčicu su odmah i testirali na koronavirus, a nalaz se pokazao negativnim. Još uvijek se nalazi u bolnici u Klaićevoj, no dobro se oporavlja i Roić kaže da bi brzo mogla biti puštena na kućnu njegu.

Nije htio komentirati eventualne probleme koje je majka prethodno imala u traženju pomoći jer o tome nije informiran. “Ne znam okolnosti i u ovim situacijama zdravstveni sustav mora imati varijantu funkcioniranaja. Nezamislivo mi je da se pacijenti odbijaju, pogotovo hitni kirurški pacijenti, ali ne znam zašto nije negdje drugdje primljena”, rekao je.

Roić je potvrdio da i Klaićeva bolnica ima liječnike u samoizolaciji, no osoblje je podijeljeno u dvostruke ekipe zbog sigurnosti. Naglasio je da svaki dan ima sve manje medicinskog osoblja u samoizolaciji te da im ne nedostaje osoblja.


Komentari