Ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad otkrio kako zasad funkcionira testiranje kod obiteljskih liječnika

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Povodom početka brzog antigenskog testiranja na koronavirus u ordinacijama obiteljske medicine, stomatologije i ginekologije, Ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad Miroslav Hanževački u ponedjeljak je održao konferenciju za medije.

Na njoj je istaknuo, prenosi Nacional, kako ne očekuje značajnije probleme.

“Testiranje je organizirao na način da se pacijenti prvo naručuju kod svojih liječnika obiteljske medicine, za antigensko testiranje koje će se onda provoditi u izdvojenom prostoru u određeno vrijeme, u pravilu posljednjeg sata radnog vremena ordinacije”, rekao je Hanževački.

“Svaka ordinacija je dobila između 20 i 100 testova te dosad nijedna ordinacija na našem području nije odbila provoditi testiranje”, dodao je Hanževački, rekavši kako su antigenski testovi distribuirani  svim ordinacijama.

Podsjetio je kako za takvo testiranje nije potrebna uputnica, a i da se sve aktivnosti u domovima zdravlja i ordinacijama odvijaju najnormalnije, bez povećanih upita za antigenska testiranja

Dodao je da se sve aktivnosti u domovima zdravlja i ordinacijama obiteljske medicine odvijaju uobičajeno i da nema povećanih upita za antigenska testiranja.

Po svim su ordinacijama, naglasio je, distribuirani brzi antigenski testovi. “Svaka ordinacija je dobila između 20 i 100 testova te dosad nijedna ordinacija na našem području nije odbila provoditi testiranje”, rekao je.

Hanževački je podsjetio da za antigensko testiranje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti nije potrebno imati uputnicu.


Komentari