Ravnatelj ‘Andrije Štampara’ nije optimističan: ‘Nažalost, nemam dobre vijesti za Zagreb. Imamo 24 pozitivnih i još se obrađuje 50 testova’

Foto: NZZJZ Dr. Andrija Štampar

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Zvonimir Šostar govorio je danas u RTL-u Danas o povratku obaveze maski u javom prijevozu, piše otvoreno.hr.

Komentirao je i broj slučajeva zaraze koronavirusom u Zagrebu.
“Do danas u 18:30… Nažalost, nemam dobre vijesti za Zagreb, imamo 24 pozitivnih i još 50 testova se odrađuje. Od tih 24, imamo danas ukupno 16 pozitivnih pacijenata u bolnici Sv. Ivan, četiri njihova djelatnika i jednu kolegicu imamo u KBC Sestara milosrdnica. Tako da, nisu dobre vijesti, ali što je tu je, naši epidemiolozi vrijedno rade sve kontakte.
Moram pohvaliti ravnatelja bolnice Sveti Ivan. Oni su izvršili briseve ukupno 65 ljudi u bolnici, od toga 39 pacijenata, 26 djelatnika i nažalost, četiri djelatnika je pozitivno. I 16 pacijenata”, rekao je.
“U Svetom Ivanu je 39 osoba u samoizolaciji, i to samo oni koji su na odjelu palijativne skrbi. Bolnice će i dalje normalno funkcionirati. U samoizolaciji će biti deset pacijenata i o njima će brinuti potpuno zaštićeni djelatnici”, pojasnio je za RTL.

Komentari

loading...