RAT ZASTAVAMA Tomašević uklonio zastave Hoda za život jer se ne slaže s njihovim svjetonazorom, a oni uzvraćaju: ‘To je samovolja!’

Foto: Zagreb.info

Nakon što je Grad Zagreb odobrio podizanje zastava Hoda za život na istaknutim gradskim lokacijama, priopćenjem se javio organizator udruga Vigilare koji tvrdi kako je “gradonačelnik Tomašević je intervenirajući u nadležnim uredima zabranio podizanje zastava. Izdavanje pozitivnog mišljenja za podizanje zastava Hoda za život nije bilo u nadležnosti gradonačelnika Tomaševića”.

Navode iz Vigilarea kako je Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet izdao je dozvolu za postavljanje zastava 14. travnja, baš kao i prethodnih godina.

Zastave Hoda za život (foto: Udruga Vigilare)

“Istu dozvolu, kao i prethodnih godina, po istoj proceduri, za postavljanje  10 zastava u periodu 12.5. – 16.5. na Trgu bana Josipa Jelačića i Trgu Republike Hrvatske te još 65 zastava u periodu 12.5. – 21.5. na ostalim lokacijama u širem centru grada”, priopćeno je iz udruge Vigilare.

Na priopćenje udruge Vigilare reagirao je i Grad Zagreb poslavši službeno priopćenje u kojem navodi kako “gradonačelnik odlučuje za koje događaje će biti pokrovitelj i pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

On također daje finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama, te za postavljanje zastava na gradske jarbole”, stoji u priopćenju Grada Zagreba.

“Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika.”

Komentari